Reviews over de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming bij NHL Hogeschool in Leeuwarden

Wil jij Culturele en Maatschappelijke Vorming studeren in Leeuwarden? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming en de NHL Hogeschool in het algemeen.

Reviews over Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de NHL Hogeschool

Uitvalpercentage van studenten Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de NHL Hogeschool

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

61.1%

Landelijk gemiddelde

44%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Culturele en Maatschappelijke Vorming

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de NHL Hogeschool? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Aukje de Vries over Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de NHL Hogeschool Leeuwarden

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

Met de bacheloropleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) zet je je in voor verschillende groepen in de maatschappij. Je zorgt ervoor dat deze groepen betrokken bij de samenleving raken én blijven. Dat doe je door activiteiten te organiseren, programma’s te ontwikkelen en beleid te maken. Je onderneemt en motiveert! Door sport, spel of muziek maak je mensen bewust van de wereld om hen heen. Dat is CMV!

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Op de NHL is het zo dat er 3 studies aan elkaar zijn gekoppeld onder de term Social Work. Het gaat hierbij om: CMV (Cultureel Maatschappelijke Vorming, Pedagogiek en MWD (Maatschappelijke Werk en Dienstverlening) Het is daardoor zo dat je erg breed wordt opgeleid en dus niet alleen vakken volgt richting CMV, maar dat je bv. ook vakken zoals Psychologie, Sociologie etc. dient te volgen om je opleiding af te ronden. Het voordeel hiervan is dat als je straks bent afgestudeerd, veel breder bent dan alleen CMV. Het nadeel is wel dat ik soms het gevoel had/heb dat de opleiding totaal niet CMV is, de vakken zijn veelal gericht op cliënten inplaats van (doel)groepen. Je volgt namelijk de vakken gezamelijk met studenten MWD en Pedagogiek, maar er zijn ook zogenaamde kleurgroepen, dan zit je alleen met studenten van dezelfde richting.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De school staat op een goed te bereiken locatie in Leeuwarden. Vanaf het station is de school gemakkelijk bereikbaar met de bus (lijn 12) die de gehele dag op en aan rijdt naar de school.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Het is een erg grote school, daardoor kun je wel eens het gevoel hebben te verdwalen. Maar aan de andere kant hoort dat ook wel weer bij een HBO instelling, dat is mijn eigen mening. Je bent zelf verantwoordelijk voor je leren & je eigen traject.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

creatief, gedisciplineerd, gemotiveerd, ondernemend, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Sommige kwaliteiten spreken voor zich. Als je straks werkzaam bent in het cultureel maatschappelijke werkveld zet je je in voor mensen die hun directe omgeving én zichzelf willen ontwikkelen. Je werkt op het snijvlak van cultuur en sociale ondersteuning en stimuleert mensen om deel te nemen aan het culturele leven. Daardoor zijn de hierboven genoemde kwaliteiten zeker een must.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Culturele en Maatschappelijke Vorming en/of de NHL Hogeschool Leeuwarden?

Positief: De docenten zijn erg betrokken en willen je ten alle tijde ondersteunen als je vastloopt, of dreigt vast te lopen in je leertraject.

Negatief: Niet alleen gericht op CMV, daardoor kan het nogal eens verwarrend zijn en kun je het gevoel hebben dat je bv. inplaats CMV, Pedagogiek of MWD aan het studeren bent.

- Verberg volledige review

Aukje de Vries (24) uit Twijzelerheide Gehele opleiding | | ...

De opleiding is niet alleen gericht op CMV,daardoor kan het nogal eens verwarrend zijn en kun je het gevoel hebben dat je bv. inplaats CMV, Pedagogiek of MWD aan het studeren bent

+ Toon volledige review

Aukje de Vries (24) uit Twijzelerheide Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

NHL Hogeschool

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de NHL Hogeschool in Leeuwarden en lees de reviews van studenten van de NHL Hogeschool.

NHL Hogeschool