Reviews over de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie bij Universiteit Utrecht

Wil jij Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie studeren in Utrecht? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Utrecht in Utrecht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie en de Universiteit Utrecht in het algemeen.

Reviews over Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Utrecht

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Utrecht? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Ruby over Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Culturele antropologie gaat over mensen, en hun al dan niet opvallende culturen, gewoontes en andere eigenschappen van groepen en samenlevingen. Je leert naar andere culturen kijken op een manier dat je het vreemde eigen maakt, en het eigen vreemd. Je doet onderzoek naar groepen mensen door participerende observatie, wat betekent dat je interviews doet, en persoonlijk aanwezig bent, om zo een groep beter te begrijpen. Heel nuttig is de studie bij de kruising van verschillende culturen of groepen (zoals bijvoorbeeld bij immigratie).

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding was nog niet geheel duidelijk toen ik eraan begon, vooral heel breed. Dat is het nog steeds, en dat is het fijne eraan. Je kan je specialiseren in religie, conflict, gender, etniciteit en ook per regio kan je alle kanten op. Ik heb een echte passie voor mijn opleiding gekregen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De locatie (de Uithof) is goed beschikbaar met fiets, bus en in de toekomst ook met de tram. Ook zijn er op de Uithof een Spar, een Hema, een Primera, een Pizzeria en een snacktent.
De faciliteiten op de Uithof zijn goed: je hebt een kantine, een bieb, genoeg computers en samenwerkingsplekken.
De organisatie is prima geregeld. Roosters en cijfers zijn vaak duidelijk, de site van de UU is nog wel chaotisch maar die gaat worden aangepast.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer is echt uitstekend! De docenten zijn heel benaderbaar en vriendelijk, de deuren staan altijd open.
De colleges verschillen per docent, maar vaak heb je een combinatie van theorie en een illustrerende documentaire of film.
De ondersteunende organen binnen de opleiding kunnen verbeterd worden, maar je hebt heel goede facultaire organen (studieadviseur). Daarnaast helpt de studievereniging heel erg met begeleiding, en kan je zo ook goed bij ouderejaars terecht.
De praktijk komt niet heel goed naar voren bij de opleiding, het is erg onderzoeksgericht. Gelukkig heb je erg veel vrije ruimte (het 2e jaar geen verplichte vakken) waarin je vakken van andere studies kan kiezen, kan studeren in het buitenland, of stage kan lopen. Zo vind je je eigen pad en je eigen kwaliteiten. Culturele antropologie is goed combineerbaar met andere studies.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je bent veel teksten aan het lezen, en moet snel de kern kunnen zien (naast al het verhalende wat je leest). Bijna alle boeken en artikelen zijn in het Engels, de colleges grotendeels in het Nederlands (maar laat je dit niet afschrikken, je went er erg snel aan!). Verder kan je veel zelf invullen, dus wees ondernemend.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie en/of de Universiteit Utrecht?

Positief is de sfeer, de interesse in andere culturen en de vrijheid om dingen naast je studie te doen.
Negatief is het stigma om de werkgelegenheid. Je kan denk ik zeker een baan vinden met culturele antropologie, maar maak de studie je eigen, en combineer met andere vakken en stages!

Ik heb zelf voor deze studie gekozen, en heb hem zelf opgezocht. Tip is om veel te vragen op open dagen, en meeloopdagen te doen! Zo proef je het beste van opleidingen, buiten het zonnige beeld dat van alle studies wordt gegeven tijdens open dagen.

- Verberg volledige review

Ruby (20) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

Ik heb een echte passie voor mijn opleiding gekregen...

+ Toon volledige review

Ruby (20) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

Review van Femke over Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

Culturele antropologie gaat allereerst over mensen: wat mensen doen en waarom mensen dingen op een bepaalde manier doen. Je leert over dingen als gender, etniciteit en geweld en hoe deze een rol spelen in een bepaalde samenleving. Je probeert te verklaren waarom bepaalde dingen gebeuren. Vaak krijg je voorbeelden van verschillende steden, landen of regio's en bij een paper krijg je de kans om zelf een regio of bevolkingsgroep te kiezen.

Ondanks dat in de naam ook "ontwikkelingssociologie" zit, besteden we hier in Utrecht weinig tot geen aandacht aan.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Antropologie is voor veel mensen een vaag begrip, en eerlijk gezegd is dat het voor veel studenten nog steeds. Ik wist van te voren niet echt wat ik kon verwachten, behalve dat ik dingen zou leren over culturen. Dat is zeker het geval. Wat ook voldoet aan mijn verwachten is de brede blik die je krijgt: je denkt overal veel over na, analyseert ze, nuanceert ze en pas dan ga je conclusies trekken.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De Uithof is een fijne plek om te studeren: alles is dicht bij elkaar, er is een grote bibiotheek, er zijn wat plekken om te eten en er is een Spar en daar is ook de kamer van mijn studievereniging. Dat maakt dat ik er graag ben. Echter zijn in de bibliotheek, zeker in die in de binnenstad, niet altijd genoeg werkplekken. Ook is de Uithof wat verder van het centrum verwijderd.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Bij antropologie hangt een hele fijne sfeer: het is een beetje een ons-kent-ons wereldje. Iedereen praat met elkaar en er is ook een informele omgang met docenten. In de kamer van de studievereniging kun je altijd gratis koffie, thee of chocolademelk drinken en vaak komen docenten daar ook even om de hoek kijken. Zij kennen veel studenten ook persoonlijk en maken graag praatjes met hen. Dat maakt voor mij ook dat ik me er erg thuis voel.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Allereerst lees je bij antropologie veel en veel van deze boeken zijn in het Engels. Daarom is het handig om die taal goed te beheersen. Als je hier nu niet heel goed in bent, hoef je je daar geen zorgen over te maken: veel mensen raken snel aan het lezen gewend. In het tweede en derde jaar moet je wel eens een paper in het Engels schrijven, maar dit komt niet vaak voor. Verder geef je bij antropologie bijna voor iedere vak een presentatie. Ook is het belangrijk om analytisch te kunnen denken, omdat we bij antropologie bepaalde aspecten van de samenleving analyseren. Echter is dit een kwaliteit die je niet zo zeer van te voren hoeft te hebben: je leert het erg snel bij de opleiding.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie en/of de Universiteit Utrecht?

Het positieve vind ik de open mensen die je ontmoet, de fijne sfeer en de brede blik die je op de wereld krijgt. Ik, en veel medestudenten herkennen dit, merk dat ik echt anders naar de wereld ben gaan kijken. Ik heb het idee dat ik meer van de wereld begrijp: ik heb kennis van verschillende culturele tradities, weet wat er in de wereld is gebeurd en nog steeds gebeurt - denk aan verschillende oorlogen en het geweld in Latijns Amerika, en ik zie beter in waarom dit gebeurt. Wat ik als een negatief punt kan aanwijzen is dat het vaak erg abstract is. Omdat alles genuanceerd en erg zorgvuldig uitgedacht wordt kom je vaak niet tot harde conclusies. Dat kan soms het gevoel geven dat je niet echt verder komt.

- Verberg volledige review

Femke (19) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

Stel Femke een vraag!

Het positieve vind ik  de open mensen die je ontmoet, de fijne sfeer en de brede blik die je op de wereld krijgt. Ik, en veel medestudenten herkennen dit, merk dat ik echt anders naar de wereld ben gaan kijken...

+ Toon volledige review

Femke (19) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

Stel Femke een vraag!

Review van Sabine over Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

Wil je weten welke verklaringen er zijn voor trending topics zoals 'Het Marokkanen debat', ' De zwarte pieten discussie' of 'Hulpverleners die worden vermoord door ebola-patienten'? En wil je meer weten over het effect van mondialisering op de economie, muziek, maaltijden, media etc.? Kortom; wil je de wereld om je heen en daarbuiten beter begrijpen? Dan is deze studie iets voor jou!

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik had verwacht veel te leren over verschillende onderwerpen en zo antwoord te krijgen op de vraag: 'Waarom doen mensen wat ze doen?' Antropologie geeft inderdaad antwoord op deze vraag. Ook mag je in het tweede jaar vakken uit andere opleidingen volgen. Doordat ik er psychologie, sociologie en pedagogie vakken bij heb gevolgd, kan ik nog beter begrijpen waarom mensen zich gedragen zoals ze doen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Soms heb je in de binnenstad een college. Die gebouwen zijn zeer karakteristiek en binnen is het verzorgd. Maar ook op het universiteitsterrein ' De uithof' kun je les krijgen en dit is voornamelijk nieuwbouw. Er zijn op beide plekken vele computers&studieplekken te vinden, maar vergeet niet te genieten van de vele cafeetjes die Utrecht rijk is.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Er wordt sinds 2 jaar geinvesteerd in de praktijkgerichtheid. Het aantal subsidies voor wetenschappers loopt terug en dus past de opleiding zich hierop aan. Daarnaast zijn de ondersteunende organen van de opleiding zeer verschillend. De een begeleidt je in je zoekproces, de ander laat je zelf aanmodderen.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De artikelen en boeken die je zult lezen voor deze opleiding zijn (bijna) allemaal in het engels. Verder is het belangrijk dat je de verschillende informatiebronnen aan elkaar kunt koppelen. Vind je het lastig om verbanden te leggen dan is deze studie erg pittig. Tijdens deze studie wordt de nadruk gelegd op het kritisch naar informatie kijken & niet klakkeloos aannemen wat er in de literatuur staat of wat iemand beweert. Het wordt dus verwacht dat je (leert om) voor jezelf na te denken. Tenslotte denk ik dat motivatie en samenwerken in iedere opleiding en in je verdere loopbaan essentieel zijn.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie en/of de Universiteit Utrecht?

Wat kun je ermee worden? Antropologie op zichzelf is zeer breed. Besef goed dat de keuzevakken, minor en master richting geven aan je verdere carriere. Bijvoorbeeld: Wil je het onderzoek in? Wil je het combineren met journalistiek, ontwikkelingshulp, rechten, onderwijs, bestuurskunde, pedagogiek, geneeskunde etc.? Dit is daarom zowel een positief als een lastig punt van deze opleiding. Want na je eerste jaar hoef je, je pas echt met deze vragen bezig te houden en is de keuze reuze. Maar houdt je er geen rekening mee en wacht je tot je bent afgestudeerd dan zul je het later misschien moeilijker krijgen om een baan te vinden.

- Verberg volledige review

Sabine (24) uit Deventer, Utrecht en Enschede Gehele opleiding | | VWO - Cultuur & Maatschappij

Stel Sabine een vraag!

Wat kun je ermee worden? Antropologie op zichzelf is zeer breed. Besef goed dat de keuzevakken, minor en master richting geven aan je verdere carriere...

+ Toon volledige review

Sabine (24) uit Deventer, Utrecht en Enschede Gehele opleiding | | VWO - Cultuur & Maatschappij

Stel Sabine een vraag!

Review van Margo over Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

Bestuderen van culturen en (kleine)groepen via antropologische/sociologische theorieën en veldwerk (in Guatemala).

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, de opleiding is in Utrecht van hoge kwaliteit en de casussen en theorieën die je leert zijn interessant

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Er zijn erg veel mogelijkheden om 'buiten de deur' te studeren. Veel samenwerkplekken en cumputers beschikbaar op de Uithof en binnenstad. Het is ook duidelijk waar je naartoe moet als je een vraag hebt.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Baankansen zijn als afgestudeerd Antropoloog vaak niet hoog. Helaas ziet de Universiteit het niet altijd als haar verantwoordelijkheid om hier wat aan te doen; ze leidden je op als academicus. Er zouden meer gastcolleges gegeven mogen worden tijdens de studie. Daarnaast zou er meer aandacht gegeven moeten worden aan profilering en stagemogelijkheden.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De meeste literatuur die je leest is in het Engels, wees daar dus op voorbereid. Verder is Antropologie een studie waarbij je veel (boeken) moet lezen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie en/of de Universiteit Utrecht?

Positief: de betrokkenheid en kwaliteit van docenten.
Negatief: niet veel toe te voegen, ben erg tevreden

- Verberg volledige review

Margo (23) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

Stel Margo een vraag!

Er zijn erg veel mogelijkheden om 'buiten de deur' te studeren. Veel samenwerkplekken en cumputers beschikbaar op de Uithof en binnenstad. Het is ook duidelijk waar je naartoe moet als je een vraag hebt...

+ Toon volledige review

Margo (23) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

Stel Margo een vraag!

Review van Lilian over Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding leert je om kennis te kunnen gebruiken om een andere te cultuur te begrijpen en te kunnen onderzoeken op vele verschillende (culturele) fronten en aspecten

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

ja, het was een uitermate interessante en leerzame opleiding.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De faculteit van de sociale wetenschappen bevindt zich op de uithof in Utrecht. Niet bepaald de mooiste plek van de wereld, maar alles is daar dicht bij elkaar, en het is goed bereikbaar met fiets of bus vanaf het centraal station.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De opleiding is fantastisch! Voor mensen die eigenlijk geen antropologie willen doen of niet echt gemotiveerd zijn, moeilijk om af te ronden. De docenten geven schitterende colleges, interactief, beeldend en boeiend.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat het een multidisciplinaire studie is, waarbij je zelf veel actie moet ondernemen en niet achterover kunt leunen of op instructies kunt wachten. Er wordt veel van je verwacht qua zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, creativiteit en samenwerking.
Engels is noodzakelijk omdat de meeste vakken in het Engels worden gegeven, veel etnografieen in het Engels zijn geschreven en je ook veel papers in het Engels moet schrijven.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie en/of de Universiteit Utrecht?

positief: alles is fantastisch
negatief: baanperspectief (maar is dat momenteel niet overal?) en de grote aantallen vrouwen

- Verberg volledige review

Lilian (23) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

Het was een uitermate interessante en leerzame opleiding...

+ Toon volledige review

Lilian (23) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

Review van Anneloes over Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Culturele Antropologie, oftwel CA, is echt een studie die over mensen gaat. Mensen van andere culturen. In de opleiding wordt voornamelijk ingegaan op culturen in Zuid-Amerika. Voor andere specialisaties zal je wel naar andere universiteiten moeten. Wel biedt de UU en de opleiding kansen om voor een breder diploma te gaan, met diverse minors maar het is ook echt mogelijk om in het 2e jaar een minor te volgen, omdat het 2e jaar helemaal 'leeg' is en je alles dus zelf in kan vullen. Dus de opleiding gaat echt over culturen van niet-westerse samenlevingen, maar het is mogelijk om naar eigen inzicht een divers diploma te creëren.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

de opleiding klopt met de verwachtingen. Het gaat echt over culturen en minder over rekenen en economie (al is statistiek wel een verplicht vak in het 1e jaar). Het gaat echt om gewoonten van mensen, en dat is echt heel boeiend. Wel vind ik het soms wat te subjectief. Als je het maar goed onderbouwd dan is het goed, maar de vraag is of de arbeidsmarkt daar tegenwoordig wel op zit te wachten?

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

de locatie van de universiteit is op zich niet heel slecht, de bereikbaarheid echter wel. Er gaan bussen, bus 12(s) en bus 11. Maar die doen er op zich heel lang over en gaan midden door de stad, waardoor je echt al om 08.15 op utrecht cs moet aankomen wil je nog een beetje rustig in het lokaal aankomen op de uithof.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

de docenten van deze opleiding zijn zeer kundig. ze zijn vaak in de gebieden geweest waarover ze spreken, en daar spreken ze ook vol enthousiasme over. Ook worden veel documentaires laten zien, waar ook de hoofdlijnen van de cursus vaak goed in duidelijk worden.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

sommige vakken zijn in het Engels. Ook moet je echt wel samen kunnen werken omdat er veel papers samen moet worden geschreven.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie en/of de Universiteit Utrecht?

positieve punten: niet een groep van meer dan 200 studenten in een zaal, het is wat kleinschaliger en daardoor is er beter contact met de docent.
negatieve punten: soms iets té subjectief

- Verberg volledige review

Anneloes Gehele opleiding | | ...

Het gaat echt om gewoonten van mensen, en dat is echt heel boeiend. Wel vind ik het soms wat te subjectief

+ Toon volledige review

Anneloes Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Universiteit Utrecht

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit Utrecht in Utrecht en lees de reviews van studenten van de Universiteit Utrecht.

Universiteit Utrecht

Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie op de website van Universiteit Utrecht