Reviews over de opleiding Communicatie en Organisatie bij Hogeschool Schoevers in Diverse locaties

Wil jij Communicatie en Organisatie studeren in Diverse locaties? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Communicatie en Organisatie aan de Hogeschool Schoevers in Diverse locaties. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Communicatie en Organisatie en de Hogeschool Schoevers in het algemeen.

Reviews over Communicatie en Organisatie aan de Hogeschool Schoevers

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Communicatie en Organisatie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Communicatie en Organisatie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Communicatie en Organisatie aan de Hogeschool Schoevers? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Communicatie en Organisatie die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Lieke over Communicatie en Organisatie aan de Hogeschool Schoevers Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

De studierichting waar ik een review over wil geven is

Commercieel Communicatiemanagement

Waar gaat deze studierichting over?

Het is een zeer uitgebreide, brede opleiding met veel verschillende mogelijkheden. Aan de ene kant krijg je veel les in (Marketing)Communicatie en marketing, maar sales en economie spelen ook een grote rol. Daarbij krijg je ook veel les in talen: Nederlands, Engels en optioneel Spaans.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had?

Alle vooroordelen over Schoevers kloppen: het is een beetje elitair en er zitten voornamelijk meiden op de opleiding. Dit betekent niet dat het ongezellig is en er constant ruzie is: ik heb het al die jaren altijd zeer gezellig gehad en je hebt altijd wel iets om over te kletsen in de pauzes.

Aanvankelijk werd mij verteld dat het mogelijk was om binnen drie jaar af te studeren: dit is bijna niemand van mijn lichting gelukt omdat de werkdruk heel hoog ligt. Schoevers is daar zelf ook o terug gekomen.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Wat is je mening over (de kwaliteit van) :

De colleges van je studierichting?

De docenten van je studierichting?

De aansluiting van deze studierichting op je opleiding?

Het niveau van deze studierichting?

De klassen zijn klein en er wordt op een schoolse manier les gegeven: aanwezigheid is verplicht (en noodzakelijk want een hoop lesstof komt niet uit de boeken maar uit de praktijkkennis van de leraren). De leraren hebben zeer veel kennis en kunnen allemaal stuk voor stuk boeiend spreken/les geven. Sommige lessen overlappen elkaar, maar daar wordt dan verder niet op in gegaan tijdens de les:" Hebben jullie al gehad? Leer de andere aantekeningen dan maar."

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De werkdruk ligt hoog: er zijn twee tentamenweken waarin je soms meer dan 10 tentamens krijgt binnen twee weken. Als je een vak laat versloffen dan krijg je dat dubbel terug: je haalt je tentamen in december niet + er wordt op de stof doorgebreid in de andere lessen.

Er wordt een keer per jaar een uitstapje gemaakt naar Kalkar (1e jaar) en een andere locatie (2e jaar) om daar een case te maken. Je werkt daar in groepjes aan een project onder grote tijdsdruk.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

+ Schoolse lessen
+ Leraren uit de praktijk
+ Uitgebreid vakkenpakket
+ Hoge eisen: Schoevers heeft een naam en werkgevers weten dat je echt iets kunt als je deze naam op je cv hebt staan.
+ Lerarencorps kent je bij naam

- Hoge kosten
- Lange dagen

Heb je nog overige opmerkingen/toevoegingen?

Het lijkt alsof ik een strenge review geef over Schoevers, maar voor mij was het echt de beste methode. Je krijgt tijdens de opleiding een spiegel voorgehouden waardooor je erachter komt waar jij echt goed in bent.

- Verberg volledige review

Lieke Studierichting | | ...

Alle vooroordelen over Schoevers kloppen

+ Toon volledige review

Lieke Studierichting | | ...

Review van Vivian Stroeken over Communicatie en Organisatie aan de Hogeschool Schoevers Diverse locaties

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding gaat over marketing, communicatie en sales. Hierbij volg je naast deze vakken onder andere ook talen, economie, internationale economische betrekkingen, bedrijfscommunicatie en marketingcommunicatie. Tijdens de opleiding leer je vanalles op het gebied van marketing, communicatie en sales. Zowel theorie├źn als meer praktische zaken zoals het voeren van een verkoopgesprek of het schrijven van een nieuwsbrief komen aan bod.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, er is goede persoonlijke begeleiding, het is kleinschalig en de docenten zijn inspirerend en motiverend. De opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik tijdens mijn stages alle benodigde kennis had en me goed voorbereid op de master die ik nu aan de universiteit volg.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie kan eigenlijk niet beter. De school ligt in het centrum van eindhoven en is daardoor goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer is goed. Het is een kleine school en iedereen kent elkaar. Je bent geen studentnummer, maar een persoon. De docenten zijn erg enthousiast en hebben veel praktijkervaring, hierdoor kunnen ze in de colleges veel voorbeelden uit de praktijk gebruiken. Het niveau van de opleiding is hoog. Je moet er hard voor werken, maar dan leer je tenminste ook iets. Ik merk nu ik een master doe aan de universiteit niet eens veel verschil in het niveau van de opleidingen. Studeren aan de universiteit is niet veel moeilijker dan aan Schoevers. Waarin Schoevers zich onderscheidt zit hem voor in de persoonlijke aandacht, begeleiding en organisatie. De lijnen zijn kort en er is zo een antwoord op jouw vraag.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, gemotiveerd.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Wanneer je iets echt graag wilt, dan lukt het je ook. De student moet dus gemotiveerd zijn. Discipline is nodig om goed te kunnen presteren tijdens de opleiding en de stof bij te kunnen houden en eventueel samenvattingen te maken. Tijdens de periode van de tentamens is het gemakkelijk als je stressbestendig bent. Toch is motivatie echt het belangrijkste.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Communicatie en Organisatie en/of de Hogeschool Schoevers Diverse locaties?

Positief: kleinschalig, persoonlijke begeleiding, brede opleiding, goede docenten en veel college uren.
Negatief: duurder dan sommige anderen opleidingen.

- Verberg volledige review

Vivian Stroeken Gehele opleiding | | ...

De docenten zijn erg enthousiast en hebben veel praktijkervaring

+ Toon volledige review

Vivian Stroeken Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Hogeschool Schoevers

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Hogeschool Schoevers in Amsterdam en lees de reviews van studenten van de Hogeschool Schoevers.

Hogeschool Schoevers