Reviews over de opleiding Chemie bij Hanzehogeschool Groningen

Wil jij Chemie studeren in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Chemie aan de Hanzehogeschool Groningen in Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Chemie en de Hanzehogeschool Groningen in het algemeen.

Reviews over Chemie aan de Hanzehogeschool Groningen

Uitvalpercentage van studenten Chemie aan de Hanzehogeschool Groningen

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

66.7%

Landelijk gemiddelde

40%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Chemie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Chemie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Chemie aan de Hanzehogeschool Groningen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Chemie die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Robbert over Chemie aan de Hanzehogeschool Groningen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding chemie bereid je voor op het beroep laborant, alhoewel er ook beroepen buiten het laboratorium mogelijk zijn. Je leert analyses uit te voeren met verschillende technieken (Chromatografie, elektrochemisch, massaspectrometrisch) en je leert hoe je bepaalde stoffen kunt synthetiseren (organische Chemie). Daarnaast krijg je ondersteunende vakken zoals statistiek, veiligheid, biochemie en thermodynamica. Tijdens je studie breng je veel tijd door op het laboratorium, om de vaardigheden waar het om gaat te oefenen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik heb ervaren dat er veel meer komt kijken bij een analyse. Er kunnen (en zullen) veel dingen fout gaan, en daar moet je allemaal aan denken. Als het je dan toch lukt om goede resultaten te krijgen, geeft je dat wel een kick.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De faciliteiten van de hogeschool zelf zijn vrij slecht. De ICT is rommelig, en er is niet genoeg plek. Het laboratorium van de opleiding chemie is daarentegen juist wel goed uitgerust. De apparatuur die je in een echt laboratorium tegenkomt, is daar ook aanwezig. Ik denk niet dat alle hogescholen met deze opleiding dat hebben. (en dat zou een belangrijke factor in je keuze moeten zijn)

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De opleiding is zeer praktijkgericht. Het hele vierde jaar is non-stop stage, waardoor je uitgebreid bent voorbereid als je de arbeidsmarkt opgaat. Ook in de eerste drie jaar van de opleiding breng je veel tijd door op een lab, want chemie is en blijft een handen-vak.
Hoewel veel mensen denken dat chemie erg moeilijk is, ervaar ik dat niet zo. Het moet je wel liggen, en af en toe weet je niet waar je de motivatie weg moet halen. Maar erg moeilijk is de opleiding niet.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je staat nooit alleen op een lab, dus is het belangrijk samen te kunnen werken, maar wel zelfstandig genoeg zijn om zelf je opdracht af te maken. Engels is in de wetenschappelijke literatuur de voertaal, en een groot deel van je boeken zal engels zijn. Nauwkeurigheid spreekt voor zich. Naast deze vaardigheden is het ook belangrijk dat je je kop ergens bij kan houden, aangezien je op een gegeven moment met gevaarlijke stoffen gaat werken.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Chemie en/of de Hanzehogeschool Groningen?

De opleiding is de laatste jaren sterk gegroeid, en dit begint merkbaar te worden. Het laboratorium is wel goed uitgerust, waardoor je alle gebruikelijke apparatuur voor de stage al zult beheersen. Dit is een groot pluspunt.

- Verberg volledige review

Robbert (21) uit Groningen Gehele opleiding | | HAVO - Natuur & Gezondheid

Stel Robbert een vraag!

De faciliteiten van de hogeschool zelf zijn vrij slecht. De ICT is rommelig, en er is niet genoeg plek. Het laboratorium van de opleiding chemie is daarentegen juist wel goed uitgerust...

+ Toon volledige review

Robbert (21) uit Groningen Gehele opleiding | | HAVO - Natuur & Gezondheid

Stel Robbert een vraag!
Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Hanzehogeschool Groningen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Hanzehogeschool Groningen in Groningen en lees de reviews van studenten van de Hanzehogeschool Groningen.

Hanzehogeschool Groningen

Vergelijkbare opleidingen