Reviews over de opleiding Bouwkunde bij HZ University of Applied Sciences in Vlissingen

Wil jij Bouwkunde studeren in Vlissingen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Bouwkunde aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Bouwkunde en de HZ University of Applied Sciences in het algemeen.

Reviews over Bouwkunde aan de HZ University of Applied Sciences

Uitvalpercentage van studenten Bouwkunde aan de HZ University of Applied Sciences

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

21.7%

Landelijk gemiddelde

29%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Bouwkunde

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Bouwkunde studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Bouwkunde aan de HZ University of Applied Sciences? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Bouwkunde die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Martijn van der Klooster over Bouwkunde aan de HZ University of Applied Sciences Vlissingen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

De studierichting waar ik een review over wil geven is

Afstudeervariant Uitvoering

Waar gaat deze studierichting over?

Het voorbereiden van bouwwerken met tekeningen, kosten berekeningen, hoeveelheden uitrekken, planningen en het onderhoud van gerealiseerde gebouwen. Daarnaast het onderhouden van contacten met externe partijen welke betrokken zijn bij de bouw.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had?

Deze richting komt zeker wel overeen met wat ik er van had verwacht omdat ik voor deze opleiding een MBO opleiding heb gevolgd van 4 jaar. Hier had ik al de basis aspecten van deze richting mogen proeven, op HBO werd er veel dieper in gegaan op deze stof.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Wat is je mening over (de kwaliteit van) :

De colleges van je studierichting?

De docenten van je studierichting?

De aansluiting van deze studierichting op je opleiding?

Het niveau van deze studierichting?

De docenten van mijn afstudeerrichting hadden de rol van opdrachtgever en adviseur bij alle projecten die we te realiseren hadden. De voorbereiding van de projecten, dus de lessen, waren soms van wat mindere kwaliteit maar wanneer verheldering gevraagd werd werd dit ook altijd duidelijk gegeven. Over de docenten kan ik alleen maar positief zijn. Het niveau van de studie was soms wel iets te hoog en moest er erg hard gewerkt worden om dit niveau te behalen, maar dit kwam natuurlijk wel altijd met de hoge voldoening achteraf.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

Open staan voor huiswerk in de late uurtjesgedisciplineerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig,

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De student is zelf verantwoordelijk voor het niveau dat behaald kan worden gedurende deze opleiding, het diploma krijg je in iedere geval niet bij een pakje boter. Sommige opdrachten zijn individueel maar ook veel opdrachten moeten in groepsverband gedaan worden, en deze opdrachten zijn vaak erg groot. Vandaar is het erg belangrijk dat je stressbestendig bent en gedisciplineerd tot in de late uurtjes door kan gaan met deze opdrachten om zo op tijd de deadline te halen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Er wordt in sommige gevallen te veel van de studenten gevraagd, het is niet altijd even moeilijk maar wel in de meeste gevallen super veel.

Heb je nog overige opmerkingen/toevoegingen?

Wanneer voor deze opleiding gekozen wordt kan je er zeker van zijn dat je met een hoog tot uitmuntend niveau de school verlaat. De student zal hier dan wel zelf voor moeten zorgen door erg gedisciplineerd te zijn en aandachtig naar de docenten te luisteren. Het is zeker een aanrader om deze opleiding te doen wanneer je van aanpakken houdt, dit zal in de praktijk na de opleiding niet anders zijn.

- Verberg volledige review

Martijn van der Klooster (23) uit Sint Annaland Studierichting | | ...

Je moet open staan voor huiswerk in de late uurtjes...

+ Toon volledige review

Martijn van der Klooster (23) uit Sint Annaland Studierichting | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

HZ University of Applied Sciences

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen en lees de reviews van studenten van de HZ University of Applied Sciences.

HZ University of Applied Sciences

Vergelijkbare opleidingen