Reviews over de opleiding Biomedische Wetenschappen bij Maastricht University

Wil jij Biomedische Wetenschappen studeren in Maastricht? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Biomedische Wetenschappen aan de Maastricht University in Maastricht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Biomedische Wetenschappen en de Maastricht University in het algemeen.

Reviews over Biomedische Wetenschappen aan de Maastricht University

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Biomedische Wetenschappen

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Biomedische Wetenschappen studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Biomedische Wetenschappen aan de Maastricht University? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Biomedische Wetenschappen die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Aurelia Wildeboer over Biomedische Wetenschappen aan de Maastricht University Maastricht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

De studierichting waar ik een review over wil geven is

Moleculaire Levenswetenschappen

Waar gaat deze studierichting over?

Een universitaire bacheloropleiding gericht op wetenschappelijk onderzoek ten dienste van de geneeskunde. Tijdens de opleiding Biomedische wetenschappen staat kennis over de zieke en gezonde mens centraal. Men leert, hoe het lichaam van een gezond mens functioneert, van moleculair niveau tot het hele organisme. Daarnaast leert men, hoe ziekten ontstaan en hoe men deze kan voorkomen.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had?

Deze studie richting komt goed overeen met de verwachting die ik ervan had. Je raakt tot in de kleinste details bekend met zowel de fysiologie als de pathologie van het menselijk lichaam. In plaats van dat je leert hoe je een kwaal herkent en deze verhelpt zoals bij geneeskunde, weet een biomedische wetenschapper ook daadwerkelijk wat er aan de hand is en wat er dus als moleculaire basis aan ten grondslag ligt.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Wat is je mening over (de kwaliteit van) :

De colleges van je studierichting?

De docenten van je studierichting?

De aansluiting van deze studierichting op je opleiding?

Het niveau van deze studierichting?

De colleges zijn goed en de docenten sympathiek. De organisatie van de blokken daarentegen is een verbeter structuur, net als de organisatie bij het Bureau onderwijs.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De druk ligt vaak hoog, zeker in de laatste twee jaren. Er wordt op meerdere momenten veel van je verwacht, dus stressbestendig is een pre. Ook komen er ieder nlok verschillende samenwerkingsvormen ter sprake, dus kunnen samenwerken is ook handig. De discipline om alles bij te houden is ook nodig, want het is niet zomaar iets.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Positief: Je hebt echt het gevoel dat je een bijzondere studie hebt en dingen leert diehet verschil kunnen gaan maken.
Negatief: Een duidelijk toekomst perspectief is er niet, bij geneeskunde weet je dat je arts wordt, bij BMW is de keuze reuze (soms te breed).

- Verberg volledige review

Aurelia Wildeboer (20) uit Maastricht Studierichting | | ...

Je hebt echt het gevoel dat je een bijzondere studie hebt en dingen leert diehet verschil kunnen gaan maken...

+ Toon volledige review

Aurelia Wildeboer (20) uit Maastricht Studierichting | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Maastricht University

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit Maastricht in Maastricht en lees de reviews van studenten van de Universiteit Maastricht.

Maastricht University

Biomedische Wetenschappen op de website van Maastricht University