Reviews over de opleiding Biologie bij Radboud Universiteit Nijmegen

Wil jij Biologie studeren in Nijmegen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen in Nijmegen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Biologie en de Radboud Universiteit Nijmegen in het algemeen.

Reviews over Biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Biologie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Biologie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Biologie die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Evie over Biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding gaat over alle aspecten van de natuur en heeft een medische, ecologische en milieukant. De basis van de opleiding duurt anderhalf jaar, waarna je je kunt gaan specialiseren in algemene of medische biologie. Je haalt dan uiteindelijk je bachelor in medische biologie of algemene (milieu en ecologie) biologie. De thema's van het eerste jaar zijn cel en milieu, het ontstaan van leven op aarde, celbiochemie, wiskunde, statistiek, DNA en in het laatste kwartaal van het eerste jaar heb je de keuze om een aantal vakken in de richting algemene of medische biologie te doen. Je kunt je dus dan al voor het eerst oriënteren op je vervolgkeuze.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De verwachtingen die ik van de opleiding had komen voor het grootste deel overeen met de ervaringen die ik nu heb, doordat ik mezelf goed heb verdiept in de opleiding.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De locatie van de universiteit is goed voor mij, omdat ik uitstap op station Nijmegen Heyendaal. Vanuit daar is het maar 5min lopen of 3min. fietsen naar het Huygensgebouw, waar ik mijn meeste lessen heb.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De colleges van de opleiding worden door vakkundige docenten gegeven. Er worden veel practica gegeven gedurende het eerste jaar waardoor de praktijkgerichtheid van de opleiding erg hoog is.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat de studie biologie voor een groot deel uit practica bestaat die men met 2 personen moet uitvoeren, is samenwerken een belangrijke kwaliteit voor aankomende studenten. Ook zijn de meeste boeken in het Engels, waardoor beheersing van de taal belangrijk is. Nauwkeurig werken is altijd belangrijk bij wetenschappelijk onderzoek. Zelfstandig werken is ook belangrijk omdat je veel zelfstudie-uren moet maken om de opleiding te kunnen halen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Biologie en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

Het Huygensgebouw, waar zich de studie biologie bevindt, heeft een heel goede sfeer en goede faciliteiten, zoals een grote practicumzaal en een grote bibliotheek met veel computers. Het negatieve punt is dat we hier het eerste jaar nog geen colleges kunnen volgen, omdat de collegezalen er te klein zijn voor het aantal eerstejaars.

- Verberg volledige review

Evie (18) Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Techniek

Stel Evie een vraag!

De thema's van het eerste jaar zijn cel en milieu, het ontstaan van leven op aarde, celbiochemie, wiskunde, statistiek, DNA en in het laatste kwartaal van het eerste jaar heb je de keuze om een aantal vakken in de richting algemene of medische biologie te doen...

+ Toon volledige review

Evie (18) Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Techniek

Stel Evie een vraag!

Review van Ariët over Biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding kan je zo breed maken als je wilt. Er zijn natuurlijk veel verschillende richtingen binnen de biologie: medisch, plantgenetica, ecologie, moleculair... Het eerste jaar staat in het teken van de basis van veel richtingen. De opleiding begint met een 'evolutieblok': ontwikkeling en evolutie van de bouwplannen van planten en dieren, oftewel plantkunde en dierkunde. Daarna leer je de basis van genetica, celbiologie en weefsels.
Het laatste kwartaal van het eerste jaar kan je een vak kiezen: wil je meer de medische kant op of de 'groene kant'?
Het tweede jaar begint weer met verplichte vakken, waaronder plant- en dierfysiologie (je kan dit zien als vervolg op plant- en dierkunde uit het eerste jaar). Na dit kwartaal heb je vrije keus: je kan alle vakken kiezen die je wilt, ik heb er voor gekozen om de ecologische kant op te gaan met een aquatisch tintje.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja. Wat ik miste bij het vak biologie op de middelbare school is het fundamentele aspect: waaróm is iets zoals het is? Daarnaast kregen we op de middelbare school bijna alleen medische biologie, geen groene biologie. Mijn verwachting was dat ik in de studie biologie wél die groene kant op zou kunnen en daarnaast om veel te leren over het leven en natuur, de basisprincipes. Daar voldoet de studie helemaal aan.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De universiteit is heel goed te bereiken met de bus, trein of fiets. Dit is allemaal goed geregeld. Om 8.30 's ochtends kan het wel erg druk zijn bij de bussen, maar dan pakte ik altijd de trein of de fiets.
De faciliteiten zijn fantastisch. Er zijn altijd wel computers beschikbaar, deze werken snel en naar behoren. De 'Library of Science' (bieb in de FNWI) is goed ingericht met grote stilteruimte waar je prima kan studeren. De kantine is groot, met 2 verdiepingen en buitenzitmogelijkheden. Een minpuntje van de kantine is dat het aanbod aan eten klein is, duur en de ongezondste dingen zijn het goedkoopst.
De organisatie heb ik als prima ervaren. Wat ik heel goed vind, is dat je als eerstejaarsstudent 2 (volgens mij is het er nu 1) mentoren krijgt, die je goed begeleiden van de middelbare school naar de universiteit. De introductieweek was prima en daardoor werden veel dingen duidelijk. De communicatie was goed, via blackboard en mail. Aanmelding van tentamens ging goed, jammer dat als je dat te laat deed, geld moest betalen, maar volgens mij is dat inmiddels ook afgeschaft.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De eerste drie vragen over sfeer, docenten en colleges kan ik als volgt samenvatten: De (meeste) docenten zijn inspirerend en enthousiast en daardoor zijn de colleges boeiend (dan ga ik er wel even vanuit dat je de stof boeiend vindt). De sfeer onder biologiestudenten is heel informeel, gezellig, borrels, maakt niet uit hoe je er uit ziet, kortom: hier vind je je plek wel als bioloog.

Met de ondersteunende organen waar ik mee te maken heb gehad (examencommissie, studentenbalie, mentoren, studiebegeleider) heb ik goede ervaringen. Vooral de studiebegeleider van biologie is heel erg leuk en stimuleert je om alles uit je studie te halen.

De praktijkgerichtheid scoort wat mij betreft helaas een onvoldoende. Gedurende deze bachelor krijg je niet tot nauwelijks te maken met organisaties buiten de universiteit, je wordt echt opgeleid tot wetenschapper en de wereld er buiten leer je niet kennen. De bachelorstage doet vrijwel iedereen bij een afdeling op de universiteit, wat op zich een leerzame plek is, maar er zijn zoveel andere locaties. Als je nagaat hoeveel afgestudeerden een werkplek kunnen krijgen binnen de universiteit (heel weinig), snap ik dit niet goed. Ik heb er voor gekozen tijdens mijn master een stage bij een organisatie buiten de universiteit te doen en daar ben ik 3 weken geleden begonnen met een baan.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, gedisciplineerd, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De werkdruk bij de studie biologie is hoog en er wordt veel van je gevraagd. Grote onderdelen zijn opdrachten maken (veel samenwerking!) en veel stof leren (analytisch vermogen en zelfstandig werken: je moet efficient de belangrijkste onderdelen filteren, hier wordt je bij geholpen). Mensen die slecht zijn in feitjes leren, hebben vaak moeite met de studie.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Biologie en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

Positief: brede keus, hoge kwaliteit, goede, inspirerende docenten, fantastische sfeer, hele leuke studievereniging
Negatief: slechte aansluiting op de arbeidsmarkt buiten de universiteit

- Verberg volledige review

Ariët (23) uit Nijmegen Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Gezondheid

Stel Ariët een vraag!

De faciliteiten zijn fantastisch. Er zijn altijd wel computers beschikbaar, deze werken snel en naar behoren. De 'Library of Science' (bieb in de FNWI) is goed ingericht met grote stilteruimte waar je prima kan studeren. De kantine is groot...

+ Toon volledige review

Ariët (23) uit Nijmegen Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Gezondheid

Stel Ariët een vraag!

Review van Kirsten over Biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2017

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding is heel divers. Van alle onderdelen van biologie krijg je wat mee. Na het eerste jaar kun je je differentieren en halverwege het tweede jaar kun je zelf vakken gaan kiezen. Hierdoor kun je zelf je eigen kant kiezen. De meeste vakken zijn leuk. Maar omdat je van alle onderdelen cursussen krijgt, zitten er altijd wel vakken bij die minder leuk zijn. In t algemeen ben ik erg blij met deze opleiding.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Mijn verwachtingen kwamen overeen. Het eerste deel van de opleiding is verplicht en hier zitten altijd vakken bij die minder leuk zijn. Zo snel je zelf vakken mag kiezen, wordt de opleiding veel leuker.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Het is een goede, leuke universiteit

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer is erg goed, met goede colleges, door goede docenten

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er zijn veel contacturen, maar er is ook veel zelfstudie nodig. Hiervoor moet je zelfstandig, gemotiveerd en gedisciplineerd zijn. Ook moet er bij practica samengewerkt worden, dus deze kwaliteit is ook van belang.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Biologie en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

.

- Verberg volledige review

Kirsten uit Arnhem Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Techniek

 Het eerste deel van de opleiding is verplicht en hier zitten altijd vakken bij die minder leuk zijn. Zo snel je zelf vakken mag kiezen, wordt de opleiding veel leuker...

+ Toon volledige review

Kirsten uit Arnhem Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Techniek

Review van Gertjan over Biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Waar gaat je opleiding over?

Brede opleiding over verschillende gebieden binnen de biologie.
Eerste 1,5 jaar volg je een vast vakkenpakket waarin je breed wordt opgeleid. Daarna mag je 1,5 jaar je eigen vakken en een stage kiezen om zo je meer te verdiepen in je onderzoeksrichting.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, je bent intensief bezig door veel contacturen. Hierdoor haal je veel makkelijker je studiepunten.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Je studeert in het Huygensgebouw. Een erg hippe en mooie locatie, helaas begint het wel een beetje te klein te worden.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Duidelijke college's waarin je wordt opgeleid tot onderzoeker.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet op de universiteit kunnen presteren en zelfstandig werken. Op die manier ontwikkelen niet alleen kennis, maar ook vaardigheden.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Biologie en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

Pos: goede brede opleiding.
Neg: relatief weinig in de plantenstudies (vooral ecologie en medische vakken).

- Verberg volledige review

Gertjan (22) uit NIJMEGEN Gehele opleiding | | ...

Je studeert in het Huygensgebouw. Een erg hippe en mooie locatie, helaas begint het wel een beetje te klein te worden...

+ Toon volledige review

Gertjan (22) uit NIJMEGEN Gehele opleiding | | ...

Review van Leunie van der Tholen over Biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

Je krijgt een algemene inleiding in Biologie, met o.a. vakken over planten en dieren. Daarnaast heb je ondersteunende vakken zoals bijvoorbeeld wiskunde en een stukje scheikunde. De opleiding is vrij breed, maar je kunt halverwege het 2e jaar differentieren en zelf vakken kiezen die je interessant vind. Zo heb ik voor Medische biologie gekozen met daarbij veel neurovakken. Dit maakt de opleiding heel aantrekkelijk en interessant.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, ik kon grotendeels zelf kiezen wat ik wilde studeren. Dat maakt de boel aantrekkelijk. Lastig is soms als de roosters veranderen en vakken het jaar later in een andere periode gegeven worden waardoor je ze misschien niet meer kunt volgen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Nijmegen is een leuke stad en de Radboud Universiteit een leuke universiteit. De FNWI heeft haar eigen 'regels', maar dat zal voor de andere faculteiten ook gelden. Dit is soms verwarrend met de organisatie, maar ze zijn wel duidelijk in communiceren erover.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Vooral in het eerste jaar heb je veel practica en het leren van handelingen. Later in het curriculum komt meer de kennis om de hoek kijken. In het algemeen doe je goede labvaardigheden op en het onderwijs richt zich de laatste jaren beter op wetenschappelijke vaardigheden zoals het lezen en beoordelen van artikelen en het schrijven van verslagen.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het is een drukke opleiding, veel contacturen en soms veel zelfstudie. Daarom moet je wel een beetje tegen de druk kunnen. Het verschilt trouwens erg per student hoeveel tijd erin gaat zitten. In het derde jaar worden de vakken meer Engels en boeken zijn ook over het algemeen in het Engels. Daarom is het fijn als je Engels redelijk beheerst.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Biologie en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

Het is kwalitatief een goede opleiding maar natuurlijk onderhevig aan verbeteringen, want die zijn er altijd wel. Daarom vind ik een negatief punt dat je tijdens de bachelor als je het ene jaar een vak niet haalt, het in het volgende jaar op een ander tijdstip gegeven kan worden.
Verder is de FNWI heel modern, mooi gebouw en wordt er veel gedaan om het de student zo comfortabel mogelijk te maken.

- Verberg volledige review

Leunie van der Tholen (23) uit Nijmegen Gehele opleiding | | ...

Verder is de FNWI heel modern, mooi gebouw en wordt er veel gedaan om het de student zo comfortabel mogelijk te maken...

+ Toon volledige review

Leunie van der Tholen (23) uit Nijmegen Gehele opleiding | | ...

Review van Anonieme reviewer over Biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Waar gaat je opleiding over?

Het is een brede bachelor waarin je veel verschillende vakken krijgt in de vakgebieden mens/medisch, celbiologie, microbiologie, ecologie en planten en dierkunde. Na 1,5 jaar kan je je gaan specialiseren op een of meerdere van deze onderwerpen door zelf je vakken en stage te kiezen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, het vakkenaanbod is interessant. Echter voor plantenstudies kan beter naar Wageningen gegaan worden. Verder prima

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Het Huygensgebouw is erg mooi maar begint wel een beetje te klein te worden.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Goed onderwijs maar soms is de toepasbaarheid van de kennis niet duidelijk.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet goed kunnen leren en de vaardigheden kunnen verwerven die voor een onderzoeker belangrijk zijn.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Biologie en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

Goed en breed onderwijs, maar niet geschikt voor alle interessegebieden (vooral wel voor medisch en ecologie).

- Verberg volledige review

Anonieme reviewer Gehele opleiding | | ...

Goed en breed onderwijs, maar niet geschikt voor alle interessegebieden (vooral wel voor medisch en ecologie)...

+ Toon volledige review

Anonieme reviewer Gehele opleiding | | ...

Review van Rikko over Biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

(medische) biologie is een studie over het leven. Je bestudeert de allerkleinste functionele eenheden (cellen) tot complete levende wezens. Ook worden interacties tussen cellen besproken (bijvoorbeeld celadhesie) en tussen verschillende soorten dieren en hun habitat (ecosystemen). Hieruit blijkt al dat met name het eerste jaar zeer breed is. Aan het einde hiervan krijg je de mogelijkheid om te kiezen voor de meer groene kant van de biologie of juist de medische kant (waarbij de focus meer op mensen ligt). In het tweede jaar ga je je meer specialiseren in de richting waar jij je goed bij voelt. Het leuke is dat je daarbij ook nog algemeen vormende vakken krijgt, dus je blijft je ontwikkelen in zowel de diepte als de breedte!

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, alleen sommige vakken 'klinken' van tevoren net iets leuker dan ze in werkelijkheid zijn. Je hebt af en toe wel dicipline en doorzettingsvermogen nodig om door lange en/of saaie practica heen te worstelen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De locatie is goed bereikbaar (OV of fiets, auto is duur om te parkeren)
De faciliteiten zijn in het Huygensgebouw goed en geavanceerd.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Hele gezellige sfeer, mede dankzij de studievereniging BeeVee.
Colleges zijn over het algemeen goed aan te horen, al leggen sommige docenten de stof erg ingewikkeld of langdradig uit. Vaak komt er een video opname op blackboard te staan, dit kun je naderhand dan nog eens terug luisteren.
Het niveau is vrij pittig, maar met genoeg gediciplineerd studeren kun je het allemaal zeker in een keer halen. Wil je meer rondom je studie doen? Dan komt het aan op goed en creatief plannen (met hier en daar een vakje uitloop..)

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Analytisch, omdat je biologische systemen moet leren doorgronden. Dit kan op moleculair niveau, bv een bepaalde cascade van reacties die geprogrameerde celdood tot gevolg heeft.
Gemotiveerd, dat geldt voor iedere (universitaire) studie. Je moet veel begrippen gewoon kennen, en om die te leren moet je de dicipline opbrengen om tijd voor vrij maken, buiten de contacturen om!
Samenwerken komt iedere periode wel bij 1 of 2 vakken voor waarbij je een presentatie moet voorbereiden of een verslag moet schrijven. Goede contacten zijn dan belangrijk, maar ook later als je bijvoorbeeld onderzoeker wil worden.
De Engelse taal is belangrijk, want de meeste boeken zijn in het Engels geschreven. Vanaf jaar 2 worden steeds meer colleges in het Engels gegeven en uiteindelijk in jaar 3 moet je zelf in het Engels presenteren en schrijven.
Nauwkeurig werken is een vaardigheid die vooral bij practica maar ook bij je bachelorstage essentieel is. Dat kan het verschil maken in betrouwbare en significante data.
Zelfstandig, want er wordt niet bijgehouden of je bij de colleges bent. Vaak wel bij werkcolleges, maar ook niet altijd. Daarbij, zelfstudie heb je helemaal zelf in de hand!

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Biologie en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

Een hele brede opleiding op het gebied van de Biologie. Weinig doorstroom mogelijkheden naar andere studies. Wel bijvoorbeeld naar geneeskunde via de minor geneeskunde.

- Verberg volledige review

Rikko (25) uit Nijmegen Gehele opleiding | | ...

Het niveau is vrij pittig, maar met genoeg gediciplineerd studeren kun je het allemaal zeker in een keer halen. Wil je meer rondom je studie doen? Dan komt het aan op goed en creatief plannen...

+ Toon volledige review

Rikko (25) uit Nijmegen Gehele opleiding | | ...

Review van Klaasjan Boon over Biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

De Bachelor opleiding Biologie in Nijmegen is een brede basisopleiding die nagenoeg alle aspecten van de biologie behandelt. In je eerste jaar zul het hele spectrum van Biochemie en Moleculaire Biologie tot aan populatie ecologie langs zien komen zodat je goed beeld hebt van wat de 'biosciences' je allemaal te bieden hebben. Vanaf halverwege het tweede jaar kun je vakken kiezen die bij jouw interesse passen zodat je kunt gaan specialiseren in een richting.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding was breder dan ik had gedacht. Dat was handig, want hoewel ik vrij zeker wist aan het begin van mijn opleiding dat ik de moleculaire richting op zou gaan, bleek de ecologische kant van de Biologie veel interessanter.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De locatie van de universiteit in Nijmegen is prima; goed bereikbaar vanuit de stad of vanaf het station met OV en fiets. Verder heeft de Radboud Universiteit een echte campus waardoor alle universiteitsgebouwen dicht bij elkaar liggen. Als je een keer naar een ander gebouw moet is dat maximaal een kwartier lopen.

De faciliteiten zijn over het algemeen goed geregeld. Vooral het Huygensgebouw, waar je als student Biologie heel merendeel van je tijd zal spenderen, is goed geregeld. Elders op de campus vind je soms echter nog wel wat verouderde computers of trage printers.

Dan de organisatie van de universiteit. Die is over het algemeen prima op orde.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De opleiding Biologie aan de RU Nijmegen is redelijk gericht op onderzoek en onderzoeksvaardigheden. Zodoende is er in het standaard curriculum weinig ruimte voor het bedrijfsleven. Als je toch graag verder wil kijken dan het onderwijs zijn daar voorzieningen voor, maar daar zul je wel zelf achteraan moeten.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

In principe hoef je natuurlijk niet perse over deze eigenschappen te beschikken, maar ze komen zeker van pas bij Biologie in Nijemgen.

Een analytische geeft is handig omdat bij Biologie veel focus ligt op systemen en het doorgronden van systemen. Verwacht dus dat je met enige regelmaat een eiwitcomplex, microbiële reactie of ecologisch principe zult moeten ontrafelen om verder te komen met een opdracht of verslag.

Motivatie is altijd een vereiste om een opleiding tot een goed einde te brengen. Wie echt gemotiveerd is om de opleiding Biologie af te ronden komt er wel.

Samenwerken zul je veel moeten doen bij Biologie. Bij alle practica werk je samen met minstens één iemand. Verder wordt er bij een aantal vakken verwacht dat je in een groep een groot verslag schrijft of presentatie houdt.

Zelfstandigheid is daarentegen ook belangrijk omdat je uiteindelijk toch zelf je tentamens moet leren.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Biologie en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

positief:
- breed
- gemotiveerde docenten
- keuzevrijheid vanaf 2e jaar
- goede faciliteiten.
- goede, open sfeer.

negatief:
- breed (je komt geheid een vak tegen wat je niet zo lekker ligt)
- veel contacturen
- vooral eerstejaar is best intensief

- Verberg volledige review

Klaasjan Boon (24) uit Nijmegen Gehele opleiding | | ...

De opleiding was breder dan ik had gedacht. Dat was handig, want hoewel ik vrij zeker wist aan het begin van mijn opleiding dat ik de moleculaire richting op zou gaan, bleek de ecologische kant van de Biologie veel interessanter

+ Toon volledige review

Klaasjan Boon (24) uit Nijmegen Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Radboud Universiteit Nijmegen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Radboud Universiteit Nijmegen in Nijmegen en lees de reviews van studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Radboud Universiteit Nijmegen

Biologie op de website van Radboud Universiteit Nijmegen

Vergelijkbare opleidingen