Reviews over de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement bij Hogeschool van Amsterdam

Wil jij Bestuurskunde/Overheidsmanagement studeren in Amsterdam? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan de Hogeschool van Amsterdam in Amsterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement en de Hogeschool van Amsterdam in het algemeen.

Reviews over Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan de Hogeschool van Amsterdam

Uitvalpercentage van studenten Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan de Hogeschool van Amsterdam

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

38.5%

Landelijk gemiddelde

36%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Bestuurskunde/Overheidsmanagement

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan de Hogeschool van Amsterdam? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Cristel Drost over Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan de Hogeschool van Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2017

Waar gaat je opleiding over?

Bestuurskunde gaat over hoe de maatschappij bestuurd wordt. Er zitten hele theoretische vakken in de opleiding zoals recht, maar ook sociologie en er zijn filosofische aspecten in de verschillende vakken te vinden over hoe een maatschappij nou bestuurd zou moeten worden.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja de opleiding komt overeen met mijn verwachtingen. Ik hoopte van te voren heel veel aspecten van sociologie, filosofie en politicologie terug te vinden en dit is gelukkig het geval. Natuurlijk hebben we ook wat theoretischere vakken zoals recht maar dit overheerst niet.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De wibaut straat vind ik een handige locatie omdat het wel heel centraal ligt in Amsterdam. Binnen 5 minuten ben je al op het weesperplein en na tien minuten lopen ben je al in de super leuke buurten van Amsterdam- oost. /// Het Kohstamhuis vind ik ook een hele fijne locatie, het is mooi ingericht en onderhouden gebouw, waat ik het fijn vind om te werken.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Ik vind dat de powerpoints die gebruikt worden bij de colleges wel wat duidelijker zouden mogen. Nu heb ik het gevoel dat niet altijd de belangrijkste dingen duidelijk op het bord staan. De docenten vind ik wel allemaal heel vriendelijk en benaderbaar. Het niveau van de opleiding vind ik nu nog niet heel hoog, maar dat komt misschien in het tweede half jaar wel.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, ondernemend, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het is handig als je voor deze opleiding goed kunt samenwerken. Er wordt best veel in groepjes gedaan en met de vooruitzichten naar je toekomstige baan op het oog moet je later waarschijnlijk ook heel veel gaan samenwerken. Ook heb ik creatief aangekruist, en daar zullen lang niet al mijn medestudenten het mee eens zijn, maar ik denk dat het juist voor deze opleiding wel heel belangrijk is dat je creatief kunt denken omdat je dan op nieuwe en vernieuwende idee├źn kunt komen hoe bijvoorbeeld en maatschappelijk probleem aan te pakken. Ook moet je wel ondernemend zijn. En met kunnen presteren bedoel ik vooral presentaties geven.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Bestuurskunde/Overheidsmanagement en/of de Hogeschool van Amsterdam?

Positief: leraren heel benaderbaar, wibautstraat is een hele fijne locatie, en de opleiding voldoet aan mijn verwachtingen omdat er leuke vakken worden gegeven zoals sociologie en beleidskunde en er zijn ook veel politicologische en filosofische aspecten te vinden in de opleiding.
negatief, colleges kunnen duidelijker vind ik.

- Verberg volledige review

Cristel Drost (19) uit Ravenstein Gehele opleiding | | HAVO - Economie & Maatschappij

Stel Cristel een vraag!

Leraren heel benaderbaar, wibautstraat is een hele fijne locatie, en de opleiding voldoet aan mijn verwachtingen omdat er leuke vakken worden gegeven zoals sociologie en beleidskunde...

+ Toon volledige review

Cristel Drost (19) uit Ravenstein Gehele opleiding | | HAVO - Economie & Maatschappij

Stel Cristel een vraag!
Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Hogeschool van Amsterdam

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Hogeschool van Amsterdam in Amsterdam en lees de reviews van studenten van de Hogeschool van Amsterdam.

Hogeschool van Amsterdam