Reviews over de opleiding Bedrijfswiskunde bij Fontys Hogeschool in Tilburg

Wil jij Bedrijfswiskunde studeren in Tilburg? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Bedrijfswiskunde aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Bedrijfswiskunde en de Fontys Hogeschool in het algemeen.

Reviews over Bedrijfswiskunde aan de Fontys Hogeschool

Uitvalpercentage van studenten Bedrijfswiskunde aan de Fontys Hogeschool

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

50%

Landelijk gemiddelde

45%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Bedrijfswiskunde

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Bedrijfswiskunde studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Bedrijfswiskunde aan de Fontys Hogeschool? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Bedrijfswiskunde die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Joost Verhaert over Bedrijfswiskunde aan de Fontys Hogeschool Tilburg

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2018

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding gaat over het optimaliseren en constateren van problemen waar bedrijven tegenaan lopen. Wij leren bij de opleiding de problemen buiten het vast stellen en het oplossen, ook aan bedrijfswerknemers die geen wiskunde hebben gestudeerd uit te leggen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Mijn verwachtingen qua wiskunde zijn zoals ik had verwacht. Daarentegen had ik wel meer studievakken in de richting van de economische sector verwacht.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Er zijn te weinig bussen in de spits voor de studenten die naar de hogeschool moeten. De locatie van de hogeschool ligt één kwartier van het station af met de bus. Dus het is niet dat je er desnoods naar toe kan lopen. De faciliteiten zijn goed van de school, zo heeft de school: stilteruimtes, kantine, verschillende studeerhokken waar je voor een groepsproject kan zitten en dergelijke. De organisatie van de school is wat matig, omdat het rooster vaak wel laat wordt doorgegeven, volledige duidelijkheid op het gebied van projecten en tentamenweken wordt pas laat echt duidelijk voor de studenten. Er is geen goede communicatie tussen sommige docenten, waardoor dat bij ons verwarring opbrengt.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer bij de opleiding tussen de studenten is niet echt speciaal, er is wel contact met elkaar maar de sfeer is vooral matig omdat je elkaar nog niet zo goed begrijpt. Iedereen zit heel anders in elkaar waardoor het soms lastig is de sfeer binnen enkele maanden heel goed te hebben. De college's van de opleiding zijn goed, er wordt goede uitleg gegeven over de stof en het is wel goed te volgen. Soms gaan leraren er wat snel doorheen maar als er hier iets van wordt gezegd houden ze hier rekening mee. Daarbij als er vragen zijn wordt hier een goede en duidelijke uitleg over gegeven. De ondersteunende organen van de opleiding vind ik niet zo goed, er is geen snelle communicatie van buiten de studie af naar de studie zelf. Het wordt wel geregeld maar niet met efficiëntie zo neem ik het zelf waar. Het niveau van de opleiding van ik erg hoog, de opleiding wordt dan een HBO+ opleiding genoemd. Maar zelf had ik me niet voorbereid op dit niveau. Op sommige vlakken moeten we meer worden bijgestuurd of dat de vakken met een gelijke moeilijkheidsgraad worden verdeeld. Voornamelijk met programmeren hebben mensen hier veel problemen mee.
De praktijkgerichtheid van de opleiding is goed, we hebben al enkele bedrijfsbezoeken gehad bij verschillende bedrijven die ons als bedrijfswiskundige zeer op prijs stellen in hun bedrijf later. Ook zijn er enkele gastsprekers, waaronder oud-studenten gekomen die gingen praten over hoe zij zijn belandt waar ze nu zijn.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, ondernemend, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De studenten moeten over deze kwaliteiten beschikken omdat je zeer veel, vooral de laatste 2 periodes, wordt samengewerkt in groepen. Hiervoor moet je goed kunnen samenwerken, dit hangt ook samen met discipline en de zelfstandigheid. Je krijgt dan in het groepje individueel opdrachten die je moet maken. Deze moet je af hebben wanneer het wordt afgesproken, het moet dus niet zo zijn dat je de afspraken niet nakomt. In de groepsverbanden moet je soms zelf ook het voortouw nemen en ondernemend in je groepje te werk gaan en ze even op gang brengen. Als dat eenmaal erin zit komt het met het project helemaal goed. Verder moet je veel thuis doen. De studie neemt veel tijd in beslag. Je moet jezelf er over heen zetten als iets niet lukt en het toch blijven proberen. Wiskunde zelf is een heel nauwkeurig vak, het antwoord is goed of fout. Je moet zeer nauwkeurig zijn met de opdrachten.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Bedrijfswiskunde en/of de Fontys Hogeschool Tilburg?

Positieve punten aan de opleiding is dat er wel een informele sfeer hangt. Je kan naar de docent toe wanneer je wil. Deze kan je met de Voornaam aanspreken waardoor de vrijheid om wat te vragen wat beter voelt. Je voelt je minder onderdaan aan de leraar waardoor je meer durft op het gebied van vragen stellen.
Een negatief punt is echter dat de roosters niet handig lopen. Vaak moesten we, vooral de eerste twee periodes, lang wachten door vaak wel meerdere tussenuren achter elkaar.

- Verberg volledige review

Joost Verhaert (19) uit Wijchen Gehele opleiding | | HAVO - Economie & Maatschappij

Stel Joost een vraag!

Positieve punten aan de opleiding is dat er wel een informele sfeer hangt. Je kan naar de docent toe wanneer je wil. Deze kan je met de Voornaam aanspreken waardoor de vrijheid om wat te vragen wat beter voelt...

+ Toon volledige review

Joost Verhaert (19) uit Wijchen Gehele opleiding | | HAVO - Economie & Maatschappij

Stel Joost een vraag!
Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Fontys Hogeschool

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Fontys Hogeschool in Tilburg en lees de reviews van studenten van de Fontys Hogeschool.

Fontys Hogeschool