Reviews over de opleiding Bedrijfskunde bij Radboud Universiteit Nijmegen

Wil jij Bedrijfskunde studeren in Nijmegen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen in Nijmegen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Bedrijfskunde en de Radboud Universiteit Nijmegen in het algemeen.

1 review over Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen

Review van Larry over Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2018

Waar gaat je opleiding over?

Wat is er nodig om als bedrijf te overleven. Basis kennen van afdelingen in een bedrijf. Duurzaam ondernemen. Wetenschappelijke methode toepassen en leren. Academisch schrijven. Effectief en efficient runnen van een bedrijf. Consultancy.
Ik doe de engelse variant van de studie.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Niet helemaal. Het is veel meer inburgering in de wetenschappelijke methode dan ik dacht. Daarnaast is de studie ook een CSR (groen/duurzaam ondernemen) inburgeringsproces. Dit is wel een mooie en nodig ontwikkeling.
Vergeleken andere studies ook belachelijk weinig contacturen, wat mij erg bevalt.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Locatie niet onhandig persé. 10 min van Nijmegen centraal met de bus. Als je een SSHN kamer wilt, moet je al wel erg lang van tevoren hebben ingeschreven (soms wel 8 jaar van tevoren dacht ik voor een goede kamer).
Kantine kan je een warme maaltijd krijgen voor rond de €5,25. Zitplek in de bieb niet superfijn vind ik persoonlijk, het is daarom wel een aanrader om op kamers te gaan gezien je 2x in de week wat tussenuren hebt.
Mensen die van ver moeten komen besluiten dan vaak niet te komen en dan krijgen ze te horen dat ze of niet meer het tentamen mogen afleggen, of gaat ten koste van hun cijfer.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Er zitten heel veel mensen die niet weten wat ze willen, veel buitenlanders die dit 'out of the blue' hebben gekozen. Er vallen dus superveel studenten af van de studie (laatste 2 maanden al 25).
Er zijn professoren die ontieglijk veel jaar dezelfde colleges geven, waardoor het wel saai kan worden.
Zelf vind ik de colleges over bedrijfskunde interessant, maar de colleges over de wetenschappelijke methode niet echt. Het is soms wel een mini-hel, maar je weet dat je er doorheen komt.
Andere keren is het interessant omdat het vak iets leuks/interessants heeft en/of de professor is gedreven/enthousiast.


Radboud zelf vind ik weinig sfeer hebben, het is ook een bereaucracy tot een bepaalde mate.
De sfeer is zo niet passend, dat het niet fijn aanvoelt. Daarom moet ik ook echt leuke dingen naast de studie hebben.

Studie is meer van belang om de juiste mindset te creëren om een bedrijf te runnen, om je een wetenschappelijk denkniveau aan te leren (abstract en analytisch sterker). Ook een bedrijf snappen op een abstract niveau is van belang hier. Je doet veel wijsheid op, wat ook ten goede kan zijn voor je persoonlijk ontwikkeling.
Als ik de opleiding heb afgerond denk ik meer zekerheid te hebben om een bedrijf te starten en te runnen. Je krijgt een heel goed beeld van hoe het bedrijfsleven werkt en hoe je kan groeien als bedrijf. Het is verder niet erg praktijkgericht, maar dat is de bedoeling. Je leert veel denkwijzes, wat je volwassener maakt als mens en vele malen meer inzichtvol. Er zitten tamelijk wat filosofische lessen in. Verder leer je het ontwikkelen van abstract denken en meer te twijfelen of de informatie van een ander wel klopt. Je leert ook tot een bepaalde mate de achterliggende redenen te kennen van keuzes die bedrijven/mensen maken.


Het niveau van de studie is niet al te moeilijk. Veel mensen zeggen dat het simpel, maar wel veel is. Ik heb ontdekt dat hoe beter je leert, hoe meer je uit de studie haalt (voor mij ook mijn psychologisch ontwikkeling: kritischer zijn tegenover bepaalde informatie, werking van je brein etc.).


Mensen die weinig doen, halen het eigenlijk niet. De helft zakt voor iedere toets tot nu toe.


Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Gedisciplineerd niet persé, voor sommigen wel: als je het interessant vindt, hoef je ook gedisciplineerd te zijn. Je neemt het dan makkelijk op. Soms moet je wel door de stof bijten als je niet te lang over het lezen wilt doen.
Vanaf week 1 wordt al verwacht dat je zelf opzoekt wat het huiswerk is. Dat wordt verder niet verteld. Je wordt compleet op jezelf gewezen. Het is wel verplicht om werkgroepen bij te wonen vaak.

Als je echt moeite heb met engels, dan raad ik het af om de engelse variant te doen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Bedrijfskunde en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

Positief: Een simpelere studie is er denk ik niet.
Negatief: Heb meerdere studenten gesproken die wel in een bepaalde studiedip komen. Ook al is het interessant, er zit iets naars aan het studeren zelf. Er zijn velen momenten geweest dat ik er klaar mee was en wou stoppen. Toch is het waard voor mij om dit af te maken. Het studeren zelf neemt erg veel tijd beslag.
Meer dan je zou denken.
Velen gaan dan veel uit, wat de studie leuk houdt.
Iedereen die je tegenkomt zegt wel dat ze de studie hoogstens opzich leuk vinden. Zeker de helft leest de boeken niet volgensmij, maar moeten vaak weer een herkansing maken.

- Verberg volledige review

Larry (20) uit Nijmegen Gehele opleiding | | ...

Stel Larry een vraag!

Het is veel meer inburgering in de wetenschappelijke methode dan ik dacht. Daarnaast is de studie ook een CSR (groen/duurzaam ondernemen) inburgeringsproces. Dit is wel een mooie en nodig ontwikkeling...

+ Toon volledige review

Larry (20) uit Nijmegen Gehele opleiding | | ...

Stel Larry een vraag!

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Bedrijfskunde

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Bedrijfskunde studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Bedrijfskunde die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Tim over Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding biedt in de eerste (twee) jaren vooral een basis waarmee je een keuze kunt maken om verschillende kanten op te kunnen. Zo wordt aan het eind van jaar twee zelfs gevraagd of je echt de bedrijfskundige kant (organisaties, leiding geven, marketing) of juist meer de economische kant (boekhouden, markteconomie etc.) op wil en je kunt dan ook heel makkelijk weer switchen. De basis is erg breed dus. Je beeldvorming wordt verder ondersteund door vakken als filosofie (nuttiger dan je denkt) en je vaardigheden in het schrijven van bijvoorbeeld papers worden ook getraind.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja en nee. De invulling van de opleiding is over het algemeen wel wat ik ervan verwacht had. Toch had ik zeker in de beginfase gedacht dat het minder over economie en statistiek zou gaan. Achteraf gezien is het natuurlijk alleen maar goed dat eerst je economische basis wordt bijgespijkerd.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De universiteit doet wat het moet doen en op de organisatie is niks aan te merken. Ook de faciliteiten zijn er prima, zeker het sportpark verdient alle lof!

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De opleiding is zeker niet te moeilijk, daar hoef je absoluut niet bang voor te zijn. Het ligt er wel aan hoe jij leert, ben jij iemand die veel in projecten werkt met anderen dan is dat prima, maar dat doe je maar hooguit 1/3 van de tijd. Je zult er dan dus wat harder voor moeten werken. Verder zijn de docenten wel oke, maar zoals altijd bij docenten, het zijn mensen dus aan niet alle docenten heb je even veel ;).

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, commercieel, ondernemend, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Ik ben zelf weinig gedisciplineerd, had basis kennis van de Engelse taal en nog wel meer dingen die je eigenlijk zou moeten zijn voor een universitaire opleiding. Als je weet wanneer je serieus moet zijn en vooral als je erachter komt hoe de docenten willen dat je vragen beantwoordt, ben je al een heel eind. Engels leer je gaandeweg de opleiding, net als presenteren en nauwkeurig werken.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Bedrijfskunde en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

Positief:
- Brede opleiding met veel keuzemogelijkheden, ik doe nu psychologie vakken erbij, maar bijvoorbeeld sociologie, economie, bestuurskunde, politicologie etc. is allemaal mogelijk om te combineren.
- Goede basiskennis van bijvoorbeeld economie en statistiek.
- De indeling is ideaal, je volgt 8 weken colleges (hoorcollege en/of werkcolleges) en hebt vervolgens een herkansing week en een tentamenweek. Mocht je dit tentamen niet halen, dan komt hij terug als herkansing in het volgende blok.

Negatief:
- Dat de opleiding breed is, is tegelijk ook een nadeel. Zeker als je de economische en methodische (methode om onderzoek te doen worden uitgebreid behandeld) aspecten van de opleiding minder vindt, zul je in het begin even moeten doorbijten.

- Verberg volledige review

Tim (21) uit OSS Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

Stel Tim een vraag!

De universiteit doet wat het moet doen en op de organisatie is niks aan te merken. Ook de faciliteiten zijn er prima, zeker het sportpark verdient alle lof!...

+ Toon volledige review

Tim (21) uit OSS Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

Stel Tim een vraag!

Review van Denise over Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

Bedrijfskunde is een brede opleiding die alle kanten van een bedrijf laat zien. Denk hierbij aan HRM, strategie, marketing, accounting, etc. Het is erg veelzijdig en je gaat je verdiepen in de bedrijfsprocessen binnen een organisatie.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, komt voor een groot deel overeen. Echter, wel veel in het Engels terwijl je toch echt voor de Nederlandse variant hebt gekozen en er ligt een grote nadruk op zelfstudie. Discpline wordt vereist.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Prima universiteit. Echter, de communicatie en samenwerking binnen de universiteit kan beter. Soms word je van het kastje naar de muur gestuurd en weet je niet waar je probleem opgelost kan worden aangezien de universiteit erg grootschalig is. De communicatie kan vaak beter. Maar over het algemeen is het prima geregeld.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De colleges zijn niet altijd even nuttig. Ik prefereer daarom ook zelfstudie boven het volgen van hoorcolleges. Echter, de docenten zijn erg vakkundig en studentgericht. Je wordt niet erg persoonlijk behandeld aangezien de opleiding zo groot is maar mocht er een probleem zijn dan is dit wel het geval.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, commercieel, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het is erg belangrijk dat je zelfstandig en gemotiveerd bent. Zoals eerder genoemd berust de studie voor een groot gedeelte op zelfstudie. Het is belangrijk dat je je studie zelf goed bijhoudt anders loop je vanzelf tegen de muur en haal je je studiepunten niet. Het is een must om de Engelse taal goed te beheersen omdat alle boeken in het Engels zijn en soms de hoorcolleges/werkgroepen en tentamens ook.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Bedrijfskunde en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

Positief: Erg breed, goede universiteit, bij problemen is er altijd hulp wanneer je deze raadpleegt, voldoende ondersteuning indien je die nodig hebt.
Negatief: Communicatie

- Verberg volledige review

Denise (19) uit Heide Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

Stel Denise een vraag!

Wel veel in het Engels terwijl je toch echt voor de Nederlandse variant hebt gekozen en er ligt een grote nadruk op zelfstudie. Discpline wordt vereist...

+ Toon volledige review

Denise (19) uit Heide Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

Stel Denise een vraag!

Review van Ries Van Hemert over Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

De Bacheloropleiding Bedrijfskunde in Nijmegen is vooral gericht op het sociale aspect van bedrijfskunde. De mensen in bedrijven staan centraal. Natuurlijk allemaal bedrijfskundige vakken, maar dat is wel wat de opleiding in Nijmegen kenmerkt. Daarnaast is wetenschap een zeer belangrijk thema. Elk semestervak is een vak gericht op het bedrijven van wetenschap.

Naast de onderzoeksgerichte vakken komen ook hele gerichte vakken terug zoals Human Resource Management, Marketing, Strategie en Operations Management and Logistics. Zulke vakken maken de opleiding divers en maakt de opleiding ook heel breed.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Persoonlijk had ik niet verwacht dat er zoveel vakken op onderzoek gericht zouden zijn. Soms vind ik dit ook wel eens teveel. Wel had ik een grote diversiteit aan bedrijfsgerichte vakken verwacht en dat klopt wel helemaal. Je krijgt van alles wat aan het bedrijf gerelateerd is wel iets terug in een vak. Verder heeft de opleiding ook werkgroepen waar je op de stof ingaat. Dat maakt het wel op een leuke manier verdiepend. Mits de casus leuk is natuurlijk.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De campus is groot, samen met het UMC en de Hogeschool (HAN), en ligt op 10 minuten van de binnenstad. Op de campus is het grote universitaire sportcentrum, computerruimtes, studieruimtes en een campusrestaurant met café.

Je merkt wel eens dat zaken niet helemaal lekker lopen doordat de organisatie niet helemaal geweldig is. Zo zijn sommige colleges in te kleine zalen, en worden werkcolleges zo gepland dat er gewisseld moet worden van lokaal. Dit is vooral te wijten aan de beschikbaarheid van ruimtes.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De colleges kunnen beter. Wat hoger niveau en wat meer uitstapjes met extra kennis is wel wenselijk. Gebeurt nu niet.
Daarnaast kan je gemakkelijk een afspraak maken met jouw studieadviseur.
Praktijk is best afwezig. Dit komt natuurlijk doordat een universiteit ook vooral op theorie is gericht. Af en toe krijg je een echt praktijkopdracht bij een vak. Zoals een virtueel bedrijf runnen.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, kunnen presenteren, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

95% van de te bestuderen literatuur is in het Engels. Ook is er veel groepswerk in de werkgroepen waar het aankomt op nauwkeurig samenwerken om een goed eindproduct neer te zetten. Omdat je veel vrije tijd hebt en niemand je controleert je op wat je doet. Zelfstandig keuzes maken hoort er dus wel bij.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Bedrijfskunde en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

Positief:
- Gezellige campus met een goede sfeer
- Persoonlijk contact met docent is gewoon mogelijk
- Brede opleiding met genoeg mogelijkheden

Negatief:
- Vakken worden niet altijd leuk en aantrekkelijk gemaakt. Er is naast het boek genoeg extra's te vertellen.
- De opleiding adverteerd kleinschaligheid maar is toch best fors.

- Verberg volledige review

Ries Van Hemert (19) uit Veenendaal Gehele opleiding | | ...

De colleges kunnen beter. Wat hoger niveau en wat meer uitstapjes met extra kennis is wel wenselijk. 

+ Toon volledige review

Ries Van Hemert (19) uit Veenendaal Gehele opleiding | | ...

Review van Erwin Janssen over Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding Bedrijskunde aan de Radboud Universiteit gaat over bedrijfskundige processen in de breedste zin van het woord. De nadruk bij de RU ligt daarbij op het sociale aspect. Hiermee wordt bedoelt dat bedrijfskundige processen ook vanuit een sociaal oogpunt bekeken worden. Hierdoor wordt binnen deze studie diverse richtingen (sociologie, fylosiofie, economie etc.) met elkaar gecombineerd. Natuurlijk krijg je ook de nodige academische kennis en vaardigheden te verwerken. Deze vakken hebben minder relatie met de bedrijfskundige processen maar zijn belangrijk voor je academische ontwikkeling.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Mij verwachtingen komen gedeeltelijk overeen met de inhoud. De bedrijfskundige inhoud bevalt me namelijk erg prima en matcht erg goed met de gegeven voorlichtingen op de RU. Wat ik minder vind is de nadruk op de academische en onderzoeksvaardigheden. Met name in jaar een ligt hier een grote nadruk op. Uiteraard is de relavantie hiervan vanzelfsprekend maar in de voorlichtingen van de RU wordt dit juist eerder naar de achtergrond gedrukt.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Alle locaties zijn centraal gelegen op de campus. Reizen tussen lokalen of collegezalen is niet aan de orde. De faciliteiten zijn uitstekend.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

n.v.t.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er wordt veel gevraagd van je zelfstandige vermogen. Je handje wordt niet langer vast gehouden en het zal geen enkele docent een zorg zijn of jij wel of niet je 'huiswerk' gemaakt hebt. Maak je over Engelse beheersing niet te druk. Ondanks dat veel literatuur in het Engels is went dit ontzettend snel. (Ik zelf ben nl. ook afgestudeerd met een 5 voor Engels)

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Bedrijfskunde en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

Positief: Sfeer, Ligging, inhoudelijke kant opleiding.
Negatief: Veel verschil tussen docenten, grote nadruk op onderzoeks en academische vaardigheden.

- Verberg volledige review

Erwin Janssen (18) uit Ysselsteyn Gehele opleiding | | ...

Positief: Sfeer, Ligging, inhoudelijke kant opleiding.
Negatief: Veel verschil tussen docenten, grote nadruk op onderzoeks en academische vaardigheden

+ Toon volledige review

Erwin Janssen (18) uit Ysselsteyn Gehele opleiding | | ...

Review van Rineke Hilgerdenaar over Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2010

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Ik heb eerst een bachelor en een master communicatiewetenschap gedaan en daarna de masteropleiding bedrijfskunde. 2 jarig programma, 1 jaar premaster en 1 jaar afstuderen, het deficientieprogramma.

Waar gaat je opleiding over?

Eerste jaar deficientieprogramma is breed georiemteerd en gericht op organisatiestructuren en processen. UItgangspumt is sociaal (dus in mindere mate economisch) onderwerpen als veranderingsprocessen en organisationeel design krijgen veel aandacht. Accounting en finance is lastig vak in eerste jaar. 2 masterjaar heb ik de afstudeerrichting marketing gevolgd. De rol van marketing in organisaties is belangrijkste uitgangspunt. Goede mix tussen praktische vakken als brandmanagement en accountmanagement en vakken die meer de achterliggende bedrijfsstructuren analyseren en de theorieen uit de literatuur beschrijven.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja. Wist dat het pittiger was als communicatiewetenschap en heb me goed laten informeren.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Prima universiteit, voordeel alles op 1 campus.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

Heb het gewone bachelorprogramma van deze opleiding niet gevolgd. Premaster is erg nuttig.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, kunnen presenteren, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Veel werkgroepen en presentatie van de voortgang omtrent projecten. Presentatie bijna altijd in Engels. Opleiding is Engels. Analytisch inzicht is belangrijk om de methodische en theoretische vakken te kunnen halen. Deze zijn moeilijker dan de praktische vakken. (en helaas ook een stuk saaier)

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Bedrijfskunde en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

Sluit voor WO opleiding relatief goed aan bij de praktijk ( niet alle vakken). Leuke mix van praktijk en theorie, goede docenten en goede begeleiding.

- Verberg volledige review

Rineke Hilgerdenaar Gehele opleiding | | ...

Leuke mix van praktijk en theorie, goede docenten en goede begeleiding

+ Toon volledige review

Rineke Hilgerdenaar Gehele opleiding | | ...

Review van Anonieme reviewer over Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Academische vaardigheden zoals onderzoek doen maar daarnaast ook een brede theoretische basis over bedrijfskundige onderwerpen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja en nee, de studie is goed te doen en niet erg moeilijk voor mij. Ik had alleen verwacht dat er meer begeleiding zou zijn.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Oke

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Praktijkbegeleiding kan beter dmv het invoeren van een verplichte stage

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, commercieel, kunnen presenteren, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Deze zijn erg belangrijk om tijdens je studie in staat te zijn om extra aan je curriculum te werken

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Bedrijfskunde en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

Meer praktijkervaring, naast de academische vaardigheden die natuurlijk niet mogen verdwijnen

- Verberg volledige review

Anonieme reviewer Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

De studie is goed te doen en niet erg moeilijk voor mij. Ik had alleen verwacht dat er meer begeleiding zou zijn...

+ Toon volledige review

Anonieme reviewer Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

Review van Luuk over Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Het keuzevak waar ik een review over wil geven is

Duurzaam ondernemen

Waar gaat dit keuzevak over?

Over hoe men duurzaam kan leren denken en duurzame technieken toe kan passen in het dagelijks leven

Komt dit keuzevak overeen met de verwachtingen die je ervan had?

nee, het was eigenlijk meer een marketing momentje voor alle gastsprekers. Het was heel oppervlakkig praten over wat er mis is, maar niet echt praktische vaardigheden leren om daar dan ook daadwerkelijk iets aan te doen.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Wat is je mening over (de kwaliteit van) :

De colleges van je keuzevak?

De docenten van je keuzevak?

De aansluiting van dit keuzevak op je opleiding?

Het niveau van dit keuzevak?

Alhoewel de docenten goed waren, valt de cursus zelf toch echt buiten de grenzen van een voldoende.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om dit keuzevak succesvol af te ronden?

creatief, kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat de cursus vooral draait om een eindrapport en daarbij is een creatieve oplossing gewenst!

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van dit keuzevak?

positief: het was op zich wel leuk en grappig, maar negatief: je leerde er niet echt iets...

- Verberg volledige review

Luuk (23) uit Zeeland Keuzevak | | ...

Alhoewel de docenten goed waren, valt de cursus zelf toch echt buiten de grenzen van een voldoende...

+ Toon volledige review

Luuk (23) uit Zeeland Keuzevak | | ...

Review van Anonieme reviewer over Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

Veel theorieen over oa strategie, marketing, organisatie, management ed.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Meer theorie dan verwacht, te weinig praktijk.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Alle faculteiten zitten bij elkaar op een campus, waardoor je van alle faciliteiten van de hele uni gebruik kan maken. Er zijn genoeg lokalen en collegezalen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Universitair, dus veel theorie en weinig praktijk. Te weinig naar mijn idee. De docenten weten waar ze het over hebben, vaak professoren en wetenschappers die zelf op dit vlak boeken hebben geschreven. Door de onderwijsintensivering die vorig jaar is ingevoerd zijn sommige colleges (vooral werkcolleges) redelijk onnodig.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Veel essays en teksten bestuderen. In de loop van de studie veel vakken waarbij in groepjes moet worden gewerkt aan opdrachten en presentaties. Groot gedeelte van de vakken (ook colleges) zijn in het engels en bijna alle boeken en artikelen ook.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Bedrijfskunde en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

Positief is dat het breed is en op veel vlakken wordt gefocust. Nadeel hiervan is dat er dus wel een gerichte master nodig is. Veel keuze aan extra- of keuzevakken, dus je kunt zelf je richting kiezen. Wel weinig praktijkervaring.

- Verberg volledige review

Anonieme reviewer Gehele opleiding | | ...

Positief is dat het breed is en op veel vlakken wordt gefocust. Nadeel hiervan is dat er dus wel een gerichte master nodig is...

+ Toon volledige review

Anonieme reviewer Gehele opleiding | | ...

Review van Evelien over Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding bedrijfskunde gaat over van alles wat maar met bedrijven te maken heeft. Strategie, marketing, accounting, HRM, algemene theorie etc. Van alles wat dus. Heel leuk als je nog niet precies weet wat je wilt maar wel weet dat je bedrijven interessant vindt. In Nijmegen ligt de nadruk op het sociale aspect, op de mensen dus. Klanten, personeel en andere belanghebbenden worden uitgebreid besproken.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja de opleiding komt overeen met mijn verwachtingen. Ik had verwacht dat het breed zou zijn, van alles wat, en dat was het ook. De nadruk op het sociale komt ook duidelijk naar voren.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Alle locaties waar je moet zijn liggen dicht bij elkaar - op loopafstand. Verder is de universiteit goed te bereiken met het OV. Soms kan de organisatie wat duidelijker of bijvoorbeeld de spreiding van de werkdruk wat beter.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De docenten verschillen best wel in kwaliteit. Sommige zijn heel enthousiasmerend, vertellen veel en leuk en anderen dreunen alleen maar de powerpointslides op. De opleiding vind ik prima te doen, maar ik ben ook nooit een moeilijke studeerder geweest. Als je moeite hebt met Engels kan het vooral in het begin best pittig zijn. Maar dat is denk ik overal.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er zijn elk blok wel een paar opdrachten of projecten die je in een groep moet uitvoeren. Verder zijn veel boeken en artikelen in het Engels en soms ook de colleges omdat de docenten geen Nederlands kunnen. Je moet redelijk veel zelfstandig doen en daarom is discipline ook belangrijk.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Bedrijfskunde en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

+ zelfstandig leren bezig zijn, leren samenwerken, brede onderwerpen
- je leert van alles wat maar gaat niet heel erg diep de stof in

- Verberg volledige review

Evelien Gehele opleiding | | ...

De docenten verschillen best wel in kwaliteit. Sommige zijn heel enthousiasmerend, vertellen veel en leuk en anderen dreunen alleen maar de powerpointslides op...

+ Toon volledige review

Evelien Gehele opleiding | | ...

Review van Arnout over Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

Bedrijfskunde gaat over het begrijpen en doorgronden van hoe organisaties werken, theoretisch en in de praktijk.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt redelijk overeen met wat ik ervan had verwacht. Natuurlijk kun je nooit precies weten waar je precies aan begint als je het over een studie hebt, maar het viel me niet tegen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De locatie van de universiteit is ongeveer 15 minuten fietsen vanaf het centrum van Nijmegen. Daarnaast rijden er veel bussen langs de universiteit. De faciliteiten van de faculteit der managementwetenschappen is op zich goed voor elkaar, maar soms een beetje verouderd. De organisatie van de universiteit is goed, je wordt goed op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes en stappen die je moet ondernemen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Bedrijfskunde is niet heel erg praktijkgericht, het is erg abstract.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, commercieel, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Deze zijn erg belangrijk voor het behalen van een goed studieresultaat. Er zijn Engelse boeken, Engelse hoorcolleges, en je moet goed kunnen werken, zowel samen als alleen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Bedrijfskunde en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

De positieve punten van de universiteit zijn dat het goed bereikbaar is, alles dichtbij is, en het goed geregeld is. Een klein nadeel van de opleiding is dat de faciliteiten niet allemaal even modern zijn.

- Verberg volledige review

Arnout (19) uit Nijmegen Gehele opleiding | | ...

Bedrijfskunde is niet heel erg praktijkgericht, het is erg abstract...

+ Toon volledige review

Arnout (19) uit Nijmegen Gehele opleiding | | ...

Review van Anonieme reviewer over Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Het keuzevak waar ik een review over wil geven is

Bedrijfsethiek

Waar gaat dit keuzevak over?

Bedrijfsethiek gaat over ethiek in het bedrijfsleven. Of dat mogelijk is en zo ja wat dat is en inhoudt. Je leert verschillende ethische theorieën en over belangrijke denkers op dit gebied. Daarnaast worden verschillende actuele thema's bekeken in het licht van de verschillende ethische theorieën.

Komt dit keuzevak overeen met de verwachtingen die je ervan had?

Niet helemaal. Ik had verwacht dat het wel leuk zou zijn maar het was veel leuker en interessanter dan ik had gedacht. Ik heb nog nooit met zoveel plezier een vak gevolgd.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Wat is je mening over (de kwaliteit van) :

De colleges van je keuzevak?

De docenten van je keuzevak?

De aansluiting van dit keuzevak op je opleiding?

Het niveau van dit keuzevak?

De colleges bestonden uit een theorie gedeelte en een toepassingsgedeelte. Zo hoefde je niet de hele tijd te luisteren maar moest je ook zelf in actie komen. De docent was jong en enthousiast waarvan je vooral dat laatste terugzag in de manier van doceren.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om dit keuzevak succesvol af te ronden?

analytisch, kunnen presenteren, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Tot de literatuur behoorde het lezen van artikelen - naast het lezen van een studieboek - waarbij elke week een ander groepje van 2 a 3 studenten de inhoud van het artikel moest presenteren aan de rest van de groep. Samenwerking is dus belangrijk. Daarnaast is een analytisch vermogen nodig om actuele problemen of situaties te kunnen linken aan de verschillende ethische theorieën.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van dit keuzevak?

Het koppelen van theorie aan praktijk vond ik een erg positief punt. En de stof was gewoon erg boeiend. Zeker door de manier waarop het gebracht werd. Een goede, enthousiaste docent is daarbij wel van essentieel belang.

- Verberg volledige review

Anonieme reviewer Keuzevak | | ...

Het koppelen van theorie aan praktijk vond ik een erg positief punt. En de stof was gewoon erg boeiend. Zeker door de manier waarop het gebracht werd...

+ Toon volledige review

Anonieme reviewer Keuzevak | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Radboud Universiteit Nijmegen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Radboud Universiteit Nijmegen in Nijmegen en lees de reviews van studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Radboud Universiteit Nijmegen

Bedrijfskunde op de website van Radboud Universiteit Nijmegen

Vergelijkbare opleidingen