Reviews over de opleiding Bedrijfskunde MER bij Saxion in Enschede

Wil jij Bedrijfskunde MER studeren in Enschede? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Bedrijfskunde MER aan de Saxion in Enschede. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Bedrijfskunde MER en de Saxion in het algemeen.

Reviews over Bedrijfskunde MER aan de Saxion

Uitvalpercentage van studenten Bedrijfskunde MER aan de Saxion

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

41.1%

Landelijk gemiddelde

40%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Bedrijfskunde MER

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Bedrijfskunde MER studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Bedrijfskunde MER aan de Saxion? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Bedrijfskunde MER die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Chelsea Veenstra over Bedrijfskunde MER aan de Saxion Enschede

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

De inhoud van de opleiding heeft alles te maken met de 3 pijlers uit de opleidingsnaam, namelijk Management, Economie en Recht. Deze 3 pijlers zorgen er voor dat je na het afronden van de bachelor een volwaardig Bedrijfskundige bent. Bedrijfskundige houdt in dat je de organisatie met een bredere visie bekijkt dan alleen op je eigen afdeling. Je ziet problemen en weet wat hierbij komt kijken en hoe je deze het beste aan kan pakken.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding kwam niet helemaal overeen met de verwachtingen die ik er van had. Mijn verwachting was dat alle 3 de pijlers even veel aan bod zouden komen. Dit is echter niet het geval. De pijler recht komt meer aan bod dan de pijler economie. Naarmate de opleiding vorderde vond ik dit niet gek. Bij alles wat je doet komt het recht om de hoek kijken. Bij alle handelingen die je verricht binnen het uitoefenen van een (goede) bedrijfsvoering krijg je te maken met het recht. Hierdoor is het logisch dat een groter deel van de opleiding hieraan wordt besteed.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie van de school is optimaal. Vanaf het centrale bus- en trein station is het nog geen 5 minuten lopen naar de hoofdingang. De faciliteiten van de school zijn prima, overal zijn studieruimtes waar computers beschikbaar zijn en er is een grote bibliotheek vol vak literatuur. Ook beschikt de school over haar eigen fitness centrum en sportzalen. De organisatie van de school heb ik een matig gegeven omdat ik vind dat dit allemaal erg bureaucratisch verloopt. Alles loopt volgens regels en procedures waardoor dingen lang kunnen duren en soms onoverzichtelijk zijn.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer bij mijn opleiding is goed omdat er een juiste balans wordt gevonden tussen informeel en formeel.
De colleges van de opleiding zijn goed omdat er een combinatie wordt gemaakt tussen hoor- en werkcolleges. Vaak wordt je vrij gelaten om het werkcollege deel te volgen. Hierdoor worden studenten genoodzaakt om verantwoordelijkheid te nemen.
Docenten van de opleiding komen veelal uit het bedrijfsleven. Hierdoor kunnen zij de student optimaal voorbereiden op wat hen te wachten staat na het afronden van de studie. Ook weten zij hierdoor de student te boeien met voorbeelden uit de praktijk.
De ondersteunende organen van de opleiding zijn goed. Ik heb hierbij vooral gedacht aan de bereikbaarheid van de organen.
Het niveau van de opleiding vind ik zeer hoog omdat je vooral zelf veel verantwoordelijkheden moet nemen. Er wordt geen "politieagent" gespeeld door docenten. Als je iets wil bereiken ben je daar zelf volledig verantwoordelijk voor.
De praktijkgerichtheid heb ik een uitstekend gegeven. Dit omdat wij ieder kwartiel een praktijkgerichte opdracht krijgen. Het kwartiel is dat opgebouwd rond deze opdracht. De opdracht bestaat uit een vraagstuk van een (soms fictieve) opdrachtgever, alle vakken binnen een kwartiel zijn er op ingericht om dit vraagstuk tot een zo goed mogelijk einde te brengen.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Gemotiveerd: Wanneer je er met de pet naar gooit zul je de opleiding niet halen.
Samenwerken: Ieder kwartiel zul je een verslag moeten maken met een groepje. Het is dus vereist dat je goed samen kan werken.
Gedisciplineerd: Je wordt erg vrij gelaten in het maken (of het niet maken) van bijvoorbeeld huiswerk. Hierdoor moet je wel gedisciplineerd zijn zodat je het wel maakt. Het maken van huiswerk helpt je om de stof beter te begrijpen en om het sneller te leren.
Kunnen presenteren: Binnen elk kwartiel is er minstens één vak waar je een presentatie voor moet houden.
Zelfstandig: Idem als gedisciplineerd

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Bedrijfskunde MER en/of de Saxion Enschede?

Positieve punten: Je wordt erg vrijgelaten in de invulling van je opleiding. Omdat het een erg brede opleiding is kan je door middel van je stage- en afstudeerplek en je minor je eigen draai geven aan de opleiding. Je zal altijd wel een voorkeur ontwikkelen voor een bepaalde pijler. Hier kan je je dan meer in gaan specialiseren/in door ontwikkelen. Ook zijn de kansen op een baan groot bij deze opleiding omdat je veel kennis hebt van een groot aantal onderdelen binnen een bedrijf.
Negatieve punten: De bureaucratie. Veel procedures verlopen door het indienen van formulieren. Deze processen kunnen dan vaak lang duren en verwarrend zijn. Ook wordt de studenten vaak niet goed voorgelicht over deze procedures.

- Verberg volledige review

Chelsea Veenstra (19) uit Enschede Gehele opleiding | | HAVO - Economie & Maatschappij

Stel Chelsea een vraag!

 De pijler recht komt meer aan bod dan de pijler economie. Naarmate de opleiding vorderde vond ik dit niet gek. Bij alles wat je doet komt het recht om de hoek kijken...

+ Toon volledige review

Chelsea Veenstra (19) uit Enschede Gehele opleiding | | HAVO - Economie & Maatschappij

Stel Chelsea een vraag!

Review van Alice over Bedrijfskunde MER aan de Saxion Enschede

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

De minor waar ik een review over wil geven is

Prestatiepsychologie

Waar gaat deze minor over?

De minor Prestatiepsychologie gaat over hoe mensen hun prestaties kunnen verbeteren met behulp van psychologische theorieën en methodes. Dit werd opgedeeld in drie verschillende soorten psychologie: Revalidatie, sport en arbeid.

Komt deze minor overeen met de verwachtingen die je ervan had?

Nee, ik had verwacht dat deze minor meer in ging op het motiveren van werknemers. Met mijn opleiding Bedrijfskunde was dit erg interessant geweest. Het onderdeel sport vond ik leuk, maar het was geen waardevolle toevoeging aan mijn opleiding.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Wat is je mening over (de kwaliteit van) :

De colleges van je minor?

De docenten van je minor?

De aansluiting van deze minor op je opleiding?

Het niveau van deze minor?

Deze minor sluit grotendeels niet aan op mijn opleiding. Ik heb er ook vrij weinig aan gehad in rest van mijn studie. Voor studenten fysiotherapie is het een betere aansluiting.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze minor succesvol af te ronden?

Interesse in menselijk lichaambeheersing Engelse taal, gemotiveerd, samenwerken,

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De algemene kennistoets is in het Engels en erg veel stof.
In het 2e kwartiel voer je een onderzoek uit samen met een klasgenoot, dus samenwerking is noodzakelijk.
De minor is veel werk (voor elk onderdeel een verslag met opdrachten maken + kennistoets + onderzoek), dus motivatie en stressbestendigheid is zeker van belang.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze minor?

Voor mij was de lesstof niet relevant en sloot niet aan bij mijn studie. Arbeidspsychologie werd heel globaal behandeld.
Sportpsychologie en de opdrachten daarvoor vond ik erg leuk.

Heb je nog overige opmerkingen/toevoegingen?

Deze minor niet volgen als je Bedrijfskunde of een soort gelijke studie doet.

- Verberg volledige review

Alice (23) uit Enschede, Netherlands Minor | | HAVO - Economie & Maatschappij

Deze minor sluit grotendeels niet aan op mijn opleiding. Ik heb er ook vrij weinig aan gehad in rest van mijn studie. Voor studenten fysiotherapie is het een betere aansluiting...

+ Toon volledige review

Alice (23) uit Enschede, Netherlands Minor | | HAVO - Economie & Maatschappij

Review van Alice Kaal over Bedrijfskunde MER aan de Saxion Enschede

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Op mijn opleiding leer je alles wat te maken heeft met ondernemen. Je leert managementskills, het juridische en financiële gedeelte van ondernemen en je krijgt informatie over de economie. Maar niet alleen dat. Je leert ook hoe je met marketing en personeel om moet gaan. Het is een super brede opleiding, dus je kan vele kanten op.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Mijn verwachtingen waren nogal beknopt. Ik had niet gedacht dat deze opleiding zo breed was. Je kan met deze opleiding veel kanten op. Met je minor en je stage kun je het wat meer specialiseren naar een richting naar je eigen wens.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Het Saxion ligt naast het station, dus goed te bereiken voor mensen die met de trein moeten komen. Ook is er genoeg woongelegenheid voor mensen die op kamers willen hier in Enschede. Ook is Enschede een hele leuke stad om te wonen, uit te gaan en te shoppen! Er is altijd wel wat te doen.
De faciliteiten op school zijn goed, maar wel beperkt vergeleken met het aantal mensen op school. Je moet er vaak vroeg bij zijn, wil je een plek in de bibliotheek of in een studieruimte vinden voor jou en je projectgenoten.
De organisatie is goed. In mijn opleiding wordt er veel aandacht besteedt aan de aansluiting met de arbeidsmarkt. Ook zijn er (in mijn opleiding) weinig lesuitvallen en leswijzigingen wat ik persoonlijk erg fijn vind.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De colleges zijn (meestal) goed ingedeeld met theorie en bij sommige vakken opdrachten. Dit ligt natuurlijk aan de docent(e) die je hebt voor het vak. De colleges duren meestal 2/3 uur per week per vak.
De docenten zijn deskundig en kunnen goed uitleggen.
Het niveau vind ik hoog. Ik moet veel doen voor mijn opleiding, dit is niet te vergelijken met de middelbare school (dus geen twee-vingers-in-de-neus-werk).
Elk kwartiel hebben we een project dat gericht is op de praktijk. Daarbij word je in contact gebracht met echte bedrijven waarvoor je een opdracht moet uitvoeren.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Elk kwartiel moet je in een projectgroep een opdracht maken voor een echt bedrijf. Hierbij moet je dus kunnen samenwerken.
Je krijgt voor elk vak drie studiepunten, dus je moet kunnen presteren. In het derde jaar moet je namelijk een bepaald aantal punten hebben gehaald om verder te kunnen zonder studievertraging.
Je moet gedisciplineerd en gemotiveerd zijn, want zoals ik al zei is het geen makkelijke opleiding.
Omdat deze opleiding zich richt op het bedrijfsleven moet je zelf ook ondernemend zijn.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Bedrijfskunde MER en/of de Saxion Enschede?

Positief is dat de opleiding erg breed is en dat je je daarom nog kan oriënteren tijdens je studie. Je kan met je minor en stage je studie wat specialiseren naar je eigen wensen. Je zou dus overal aan het werk kunnen.
Je zou kunnen zeggen dat de breedheid van de opleiding ook een negatief punt is, omdat je niet in één vak gespecialiseerd bent en dus overal maar een 'beetje' van weet.

Ik kan mijn opleiding aanraden aan de mensen die nog niet goed weten wat ze willen doen, maar wel gemotiveerd zijn om een studie te volgen. Je moet natuurlijk al wel weten dat je in het bedrijfsleven aan de gang zou willen na je studie. Ik vind het een hele leuke studie omdat het zo breed is, je verveelt je bijna niet!

- Verberg volledige review

Alice Kaal (22) uit Enschede Gehele opleiding | | ...

Ik kan mijn opleiding aanraden aan de mensen die nog niet goed weten wat ze willen doen, maar wel gemotiveerd zijn om een studie te volgen...

+ Toon volledige review

Alice Kaal (22) uit Enschede Gehele opleiding | | ...

Review van Rogier over Bedrijfskunde MER aan de Saxion Enschede

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

Bedrijfskunde MER is een brede opleiding, waarbij allelei onderwerpen aan bod komen op het gebied van management, economie en recht. Daarbij heb je elk kwatiel een praktische opdracht die de drie gebieden met elkaar verbindt.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding heeft mijn verwachtingen overtroffen, het is op dit moment precies waar mijn interesses liggen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Je bent binnen 5 minuten van het station op school. Erg makkelijk dus. Qua facilitieten zouden er op school meer computers moeten zijn.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Soms iets teveel theorie, terwijl de praktijk opdrachten jou juist laten zien wat je met de vakken kan doen.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het is een opleiding waarbij je wel jezelf moet dwingen om ook buiten schooltijden eraan te werken. Anders kun je de toetsen niet halen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Bedrijfskunde MER en/of de Saxion Enschede?

Postief aan de opleiding is dat je heel breed wordt opgeleidt, dus je kennis is heel allround. Negatief is dat er vaak net iets te veel theorie is en te weinig praktijk. Ze zouden hier een betere balans in kunnen maken.

- Verberg volledige review

Rogier (20) uit Goor Gehele opleiding | | ...

Het is een opleiding waarbij je wel jezelf moet dwingen om ook buiten schooltijden eraan te werken. Anders kun je de toetsen niet halen...

+ Toon volledige review

Rogier (20) uit Goor Gehele opleiding | | ...

Review van Linda Visscher over Bedrijfskunde MER aan de Saxion Enschede

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

Bedrijfskunde MER is een brede opleiding waarin je wordt opgeleid als bedrijfskundig professional. Alle aspecten van bedrijfsvoering komen aan bod, waardoor je een goede kijkt hebt op zaken die zich binnen organisaties afspelen en de samenhang er tussen. Erg afwisselend en interessant!

Daarnaast zorgt het brede karakter ervoor dat je vanaf het begin leert om breed te denken. Bij het oplossen van complexe problemen kijk je dus verder dan je neus lang is en belicht je het probleem vanuit verschillende invalshoeken.

Tijdens de opleiding is veel aandacht voor het ontwikkelen en trainen van vaardigheden. Hierbij valt te denken aan taalvaardigheid, gespreksvoering, adviesvaardigheden, presentatietechnieken en managementvaardigheden.

Elke periode bestaat uit 4 cognitieve vakken (leervakken) en één Integrale Opdracht. Veelal bestaat deze opdracht uit het schrijven van een adviesrapport. Bijvoorbeeld een adviesrapport ten aanzien van het optimaliseren van de bedrijfsprocessen bij bedrijf X. Het adviesrapport moet aan het eind vaak worden verdedigd aan de hand van een assessment of presentatie.

Als student vervul je dus veelvuldig de rol van (bedrijfskundig) adviseur.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt grotendeels overeen met mijn verwachtingen. De opleiding is voor veel studenten redelijk zwaar omdat je van heel veel markten thuis moet zijn, van privaatrecht tot financieel economische aspecten en van marketing tot personeelsmanagement. Toch is de opleiding prima te doen als je de colleges bijwoont en, net zoals bij de meeste opleidingen, bereid bent om er energie in te steken.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Saxion Hogeschool in Enschede is gelegen nabij het centraal station en is goed bereikbaar. Alle locaties liggen op loopafstand van elkaar en heel dichtbij het gezellige centrum van Enschede. Enschede is een gezellige studentenstad.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Het niveau van de opleiding is naar mijn mening hoog. Dat wil zeggen dat er redelijk wat van jou als student gevraagd wordt. Toch is het niveau niet té hoog, de meeste afvallers uit het 1e leerjaar hebben maar weinig colleges gevolgd of een verkeerde studiekeuze gemaakt. Als je altijd aanwezig bent en doet wat er van je verwacht wordt, is de opleiding prima te combineren met een bijbaantje en/of hobby´s.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Binnen de opleiding wordt veel aandacht besteed aan de taalvaardigheid van studenten. Goede beheersing van de Nederlandse taal is dan ook erg belangrijk, zowel schriftelijk als mondeling. Je krijgt veel te maken met het schrijven van rapporten of het voeren van mondelinge assessments en-/of gesprekken. Samen kunnen werken is in dit kader ook van belang.

Zoals bij elke HBO-opleiding is de hoeveelheid studiemateriaal redelijk groot, waardoor het noodzakelijk is dat je gemotiveerd bent en stressbestendig.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Bedrijfskunde MER en/of de Saxion Enschede?

Positieve punten:
- Brede opleiding dus breed inzetbaar
- Theorie toepassen op een casus
- Specialisatie door middel van stage, minor en afstuderen

Negatieve punten:
- Veel verschillende vakken dus ook vakken die je totaal niet liggen

- Verberg volledige review

Linda Visscher (21) uit Haaksbergen Gehele opleiding | | ...

Het niveau van de opleiding is naar mijn mening hoog. Dat wil zeggen dat er redelijk wat van jou als student gevraagd wordt....

+ Toon volledige review

Linda Visscher (21) uit Haaksbergen Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Saxion

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Saxion Hogeschool in Enschede en lees de reviews van studenten van de Saxion Hogeschool.

Saxion