Reviews over de opleiding Autotechniek bij HAN Arnhem

Wil jij Autotechniek studeren in Arnhem? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Autotechniek aan de HAN Arnhem in Arnhem. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Autotechniek en de HAN Arnhem in het algemeen.

Reviews over Autotechniek aan de HAN Arnhem

Uitvalpercentage van studenten Autotechniek aan de HAN Arnhem

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

26.5%

Landelijk gemiddelde

33%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Autotechniek

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Autotechniek studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Autotechniek aan de HAN Arnhem? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Autotechniek die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Bram van Eijsden over Autotechniek aan de HAN Arnhem

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Waar gaat je opleiding over?

In het eerste jaar krijg je erg veel basiskennis, vooral techniek en wiskunde. Techniek sluit goed aan op de Natuurkunde van de HAVO of het VWO. Wiskunde sluit goed aan en herhaalt zelfs veel van Wiskunde B van de middelbare school. Het tempo ligt hoog, als je een les mist kom je snel in de problemen.
Je leert ook de basis van 3D tekenen en de onderdelen van een motor. Er wordt vooral projectmatig gewerkt, de projecten sluiten aan op de ondersteunende vakken en andersom.
Afhankelijk van de richting die je kiest na dit eerste jaar kom je meer in een ontwerpkant of juist een bedrijfskundige kant terecht. De projecten sluiten steeds meer aan bij de functies die je met jouw richting kan uitoefenen. Voorbeelden van projecten: het ontwerpen van een constructie die aan verschillende eisen moet voldoen, het maken van een offerte voor een hulpverleningsvoertuig (incl. officiële gesprekken met de opdrachtgever), het doen van marktonderzoek om de potentie van een specifiek voertuig te bepalen, etc.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik had niet een goed beeld aan het begin van de opleiding. Ik was eerst bang dta het voor mij te technisch zou worden, maar na jaar 1 kun je direct een richting kiezen die minder technisch is, en zich meer richt op marketing. De basistechniek blijf je echter houden, inclusief elektronica. Je moet een zekere passie voor techniek hebben, ook als je voor de bedrijfskundige kant kiest. Uit ervaring kan ik zeggen dat je als afgestuurd HTS Autotechnieker zelfs in zeer commerciele functies erg veel baat hebt bij de technische kennis die je tegen wil en onwil hebt opgedaan op de opleiding.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Met trein en bus goed bereikbaar. Ook voldoende parkeermogelijkheid.
Qua faciliteiten kun je ook gebruik maken van de faciliteiten van andere gebouwen die op dezelfde campus staan. Er zijn zelfs verschillende cafés, een Copy-shop, etc.
De organisatie was aan het begin erg goed, naarmate de opleiding vorderde werd je (terecht) meer overgelaten aan je eigen zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. De opleiding is relatief klein, als student kun je makkelijk iets betekenen in de organisatie. Je wordt niet van het kastje naar de muur gestuurd, wat bij grote opleidingen het geval kan zijn.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer is niet heel bijzonder. Dit zal mede komen doordat er bijna alleen jongens op de opleidng zitten. Er hangt geen studentikoze sfeer, in de pauzes kan het wat saai zijn. Iedereen gaat vol voor de opleiding, als het niks voor je is kom je daar snel achter.
Het niveau is hoog, lamme studenten hebben weinig kans van slagen. De praktijkgerichtheid is vooral door de realistische projecten erg hoog. Tijdens je stages kom je vaak gelijksoortige projecten tegen als die je al in de opleiding hebt gedaan. Je wordt goed klaargemaakt voor het echte werk.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, gedisciplineerd, gemotiveerd, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Oorzaak-gevolg analyses zijn belangrijk voor technische vraagstukken. Omdat er veel contacturen zijn en ook veel thuisopgaven gemaakt moeten worden is discipline absoluut noodzakelijk. Je moet een passie voor techniek en/of auto's hebben en daardoor een zekere motivatie, drijfveer. Vanwege de projecten die je doet moet je goed kunnen samenwerken, en vanwege de druk die er op de projecten en het huiswerk ligt is stressbestendigheid ook een belangrijke eigenschap van aankomend studenten.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Autotechniek en/of de HAN Arnhem?

De druk in het eerste jaar viel mij tegen. Je moest echt vaak aanwezig zijn en daarnaast kreeg je huiswerk mee. Bovendien krijg je in het eerste jaar ook vakken waar, afhankelijk van je volgende richting, je later weinig mee doet. In het geval van een technisch-commerciele richting zul je nooit meer iets met 3D tekenen doen, terwijl je daar in jaar één erg veel mee moet doen.
Na het eerste jaar zal de opleiding steeds meer aan ieders wensen voldoen.
Een ander negatief punt is de vrijheid die je krijgt in stages, deze is vrij laag. Er is een zeer beperkt aantal bedrijven waar stages gedaan kunnen worden, stages zoeken op eigen initiatief wordt niet gestimuleerd. De begeleiding tijdens dit proces en tijdens de stages is wel goed. De opleiding is klein, jhet contact met docenten wordt steeds persoonlijker en dat is positief.

- Verberg volledige review

Bram van Eijsden Gehele opleiding | | ...

Het niveau is hoog, lamme studenten hebben weinig kans van slagen

+ Toon volledige review

Bram van Eijsden Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

HAN Arnhem

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in Arnhem en lees de reviews van studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

HAN Arnhem

Vergelijkbare opleidingen