Reviews over Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding bij Fontys Hogeschool in Eindhoven

Wil jij ALO studeren in Eindhoven? Onderstaand vind je reviews over Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding en de Fontys Hogeschool in het algemeen.

Reviews over Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding aan de Fontys Hogeschool

Uitvalpercentage van studenten Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding aan de Fontys Hogeschool

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

32%

Landelijk gemiddelde

29%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding

De reviews zijn geschreven door studenten die Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding aan de Fontys Hogeschool? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Malou over Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding aan de Fontys Hogeschool Eindhoven

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding die ik volg heet Sports and Education. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt je opgeleid tot sportleraar/lerares. Dit gebeurt aan de hand van lessen eigen vaardigheid op het gebied van atletiek, spelsporten, turnen, bewegen op muziek, zelfverdediging en zwemmen, in de lessen vakdidactiek en daarnaast verscheidene theorievakken, zoals fysiologie, anatomie en sociale wetenschappen. Verder krijgen we MFA op school, aangezien dit verplicht is in je latere werkveld.

Om je eerste jaar te halen en dus niet van de opleiding getrapt te worden, ben je genoodzaakt 55 van de 60 studiepunten te halen. Daarna heb je nog een jaar om de rest te halen, lukt dit niet, dan moet je alsnog de opleiding verlaten.

Na het afronden van je opleiding ben je bevoegd gymles te geven in alle onderwijsvormen. Daarnaast kun je in het 3e jaar kiezen of je naar de richting speciaal onderwijs wilt gaan, of de richting regulier voltooid.

vanaf het eerste jaar wordt er stage gelopen. In jaar 1 in viertallen op het basisonderwijs gedurende een half jaar 8 uur in de week verdeeld over 2 dagen, in jaar 2 in tweetallen op het voortgezet onderwijs gedurende 7 maanden op 1 dag in de week 6 uur, in jaar 3 alleen op het voortgezet onderwijs 2 dagen 8 uur (in de richting speciaal onderwijs alleen op een BSO of VSO) en in het laatste jaar vrije keuze, 4 dagen in de week, 20 uur. (voor speciaal onderwijs verplicht een ander cluster.) Tijdens je stage verzorg je de gymlessen.

tot slot ben je verplicht in je laatste jaar je eindscriptie te schrijven over een onderzoek wat je doet.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, deze komt zeker overeen. Helaas is het niet zo dat je op de sportopleiding alleen maar aan het sporten bent. Er komt nog al wat theorie bij kijken. Dit is waar studenten vaak tegenaan lopen, waar ze niet op voorbereid waren. Daarnaast is het een fysiek erg zware opleiding. Dit houdt niet weg dat het een erg leuke opleiding is!

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie van het gebouw is erg goed. We zitten tussen het zwembad en de sportvelden in en het gebouw is goed bereikbaar.

de faciliteiten binnen de school zijn ook prima. Het enige waar mensen zich aan kunnen storen, is het feit dat de zalen voorzien zijn van glazen wanden. er is zelf een zaal helemaal van glazen wanden, waardoor je van alle kanten, van 2 verdiepingen, naar binnen kan kijken. Dit vinden sommige studenten een onprettig idee, aangezien de hele school je kan zien dansen of turnen. Niet altijd even leuk als je hier geen kei in bent!
Verder zijn er op verschillende plekken studeerplekken en stopcontacten in overvloed om je laptop bij op te laden. Helaas zijn de computers van school wel erg traag...
Tot slot beschikt de school over 5 zalen en een klimhal. In de zalen kun je zelf oefenen, mits er geen les is en je met minimaal 3 personen bent. Op sommige momenten wordt er gedurende de 3 weken voor de tentamens extra les gegeven door tutoren, voor studenten die moeite hebben met bijvoorbeeld turnen, atletiek of zwemmen.

Over de organisatie valt een hoop te zeggen. Sommige dingen zijn erg goed georganiseerd, zoals kampen, lesuitval en tentamens. Andere dingen lopen minder goed, met name de communicatie! Dit blijft naar voren komen binnen de fontys, maar het blijft een punt waar aan gewerkt kan worden. Wanneer dingen niet lopen volgens afspraak van bovenaf naar de leerlingen toe (denk aan het terugkrijgen van cijfers, het ontvangen van klim- en MFA pasjes enz.), wordt dit niet op tijd, of is sommige gevallen zelfs helemaal niet, met de leerlingen gecommuniceerd. Hier is dan ook veel irritatie binnen de school over.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer binnen de opleiding is erg goed. Deze is wel duidelijk verandert sinds we van locatie zijn veranderd, maar het is weer aan het verbeteren. Dit is een groot pluspunt van onze opleiding! Dit komt mede door het feit dat oudere jaars vaak tutoren zijn en helpen bij allerlei activiteiten van jongere jaars. Hierdoor leren studenten uit verschillende jaren elkaar op een leuke manier kennen.

De meeste docenten bij ons op de opleiding hebben passie voor hun vak. Ze hebben allen hun eigen specialisatie en kunnen na ieder blok geevalueerd worden door de studenten aan de hand van een enquete die zij via internet anoniem in kunnen vullen.

Het niveau van de opleiding schijnt minder de zijn dan eerst. Hier heb ik zelf natuurlijk geen idee van, maar vanuit stage krijgt men nogal eens te horen dat de lesgeefkwaliteit achteruit is gegaan. Dit heeft mede te maken met de manier van lesgeven die we vanuit de school meekrijgen. Natuurlijk heeft dit ook deels te maken met de instelling van de leerlingen!

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, gemotiveerd, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Bijna alle beroepsproducten moeten worden gemaakt in groepjes. Het is dus belangrijk dat je samen kan werken met andere mensen. Daarnaast loop je samen met anderen stage en zul je dus samen voor je lessen moeten zorgen.
Tot slot zul je voor het oefenen van je eigen vaardigheid je mede studenten nodig hebben voor het hulpverlenen en voor het geven van feedback.
Verder moet je beschikken over discipline, aangezien je verplicht bent 80% van de lessen aanwezig te zijn. Dat betekent dat je maximaal 1 les mag missen. Als het gaat ben je ook nog verplicht deze les in te halen. Ook wanneer je geblesseerd bent, ben je verplicht om op de opleiding aanwezig te zijn, om aan je inspanningsverplichting te voldoen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding en/of de Fontys Hogeschool Eindhoven?

positieve punten: veel praktijk, dus je hoeft je niet lang te kunnen concentreren! Verder hebben we vanaf jaar 1 al stage, waardoor je meteen weet of deze opleiding wel echt jouw ding is.

negatieve punten: Docenten hebben de grootste moeite om zich te houden aan de nakijktermijn. Ook wordt er na jaar 1 slecht gecommuniceerd wat er precies allemaal aangeschaft moet worden voor het studiejaar, waardoor je als student met veel onvoorziene kosten komt te zitten, door de aanschaf van sportmateriaal.

- Verberg volledige review

Malou (20) Gehele opleiding | | ...

Helaas is het niet zo dat je op de sportopleiding alleen maar aan het sporten bent. Er komt nog al wat theorie bij kijken. Dit is waar studenten vaak tegenaan lopen, waar ze niet op voorbereid waren...

+ Toon volledige review

Malou (20) Gehele opleiding | | ...

Review van Anouk over Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding aan de Fontys Hogeschool Eindhoven

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

Bij mijn opleiding wordt je opgeleid tot docent Lichamelijke Opvoeding. Dat wil dus zeggen dat jij als je klaar bent gymlessen kunt geven op een basisschool, maar ook op een middelbare school.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Jawel. Je moet best veel sporten op school, maar dat is ook wat de naam aangeeft. Maar het is niet alleen sporten, je krijgt ook informatie over hoe je dingen aan kunt pakken. Deze dingen zijn heel makkelijk te koppelen naar je eigen les.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Soms is niet alles goed geregeld. Het duurt soms heel erg lang voor je je cijfer terugkrijgt.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Wat ik heel fijn vond, is dat je in jaar 1 al meteen stage gaat lopen. Zo weet je meteen of de opleiding ook echt iets voor jou is. Je weet waar je naartoe werkt. Bij veel opleidingen gaan ze pas in de 3de stage lopen, het is erg vervelend om er dan achter te komen dat het eigenlijk helemaal niet is wat jij wilt.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Sociaalgemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig,

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet samenwerken, ook later in het werkveld (met de sectie LO). Verder moet je ook zelfstandig kunnen werken, je moet zelf namelijk je lessen voorbereiden. Stressbestendig is ook handig, er kan namelijk altijd wat gebeuren in de les, het is niet de bedoeling dat jij als docent zo in de stress schiet dat je niet eens meer weet hoe je moet handelen. Gemotiveerd zijn is denk ik altijd belangrijk, bij iedere opleiding. Het sociaal zijn is wel erg belangrijk, je werkt de hele dag met mensen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding en/of de Fontys Hogeschool Eindhoven?

Positief is zeker het meteen op stage gaan. Zoals ik al uitgelegd hebt is dat heel handig, zodat je meteen weet waar je naar toe werkt. Negatief punt is vooral het krijgen van cijfers, dat duurt soms erg lang. Verder zijn er soms dingetjes die niet helemaal goed geregeld worden.

- Verberg volledige review

Anouk (21) Gehele opleiding | | HAVO - Natuur & Gezondheid

Wat ik heel fijn vond, is dat je in jaar 1 al meteen stage gaat lopen. Zo weet je meteen of de opleiding ook echt iets voor jou is. Je weet waar je naartoe werkt...

+ Toon volledige review

Anouk (21) Gehele opleiding | | HAVO - Natuur & Gezondheid

Review van Ben Vriends over Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding aan de Fontys Hogeschool Eindhoven

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

Leren lesgeven
Vaardigheden onde de knie krijgen die een leraar LO beaamt

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, het voldoet aan mijn verwachtingen omdat ik me voordat ik deze opleiding ging doen goed had ingelezen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De faciliteiten zijn op mijn huidige school aan vervanging toe, als we van tilburg naar eindhoven verhuizen zal dit waarschijnlijk uitstekend zijn

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Ik heb hiervoor een MBO opleiding gevolgd en dan is het niveau wel duidelijk merkbaar

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De opleiding op sporthogeschool moet je niet alleen zien als een opleiding maar voor een deel als way of life. Je moet dus erg goed gemotiveerd zijn want anders kom je niet boven het maaiveld uit

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding en/of de Fontys Hogeschool Eindhoven?

Positief: sfeer, hoeveelheid contacturen en betrokkenheid van de opleiding
Negatief: vroege lestijden (haast altijd 8:15)

- Verberg volledige review

Ben Vriends Gehele opleiding | | ...

De opleiding op sporthogeschool moet je niet alleen zien als een opleiding maar voor een deel als way of life

+ Toon volledige review

Ben Vriends Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Fontys Hogeschool

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Fontys Hogeschool in Eindhoven en lees de reviews van studenten van de Fontys Hogeschool.

Fontys Hogeschool